Deponija "Možura" zaradila 660 hiljada eura u 2013.

"Treba riješiti hoće li Možura biti međuopštinska ili regionalna, kao iraspodjelu dobiti jer će u 2014. ona biti preko milion eura"
2 komentar(a)
deponija, smeće, Foto: Boris Pejović
deponija, smeće, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.12.2014. 19:01h

Većinom glasova danas je u SO usvojen izvještaj o radu za 2013. sanitarne deponije za Bar i Ulcinj DOO „Možura“ , čiji je v.d.direktora Dragan Simović rekao da je deponija u 2013. primila 63.000 tona otpada iz Bara, Ulcinja, Budve, Tivta, Kotora i Berana, ostvarivši poslovnu dobit od 660.000 eura, od kojih se čeka na naplatu 480.000. Simović je rekao da je plaćen porez na dobit od 35.000 eura, da je prosječna plata u firmi 464 eura, da treba početi drugu fazu izgradnje deponije i raspisati konkurs za izvršnog direktora.

"Treba riješiti hoće li Možura biti međuopštinska ili regionalna, kao i raspodjelu dobiti jer će u 2014. ona biti preko milion eura. Kredit za deponiju uzela je Vlada koja je garant, on je već dospio i jedna rata je plaćena, mora se definisati na koga će taj kredit biti transferisan, na „Možuru“ ili na Bar i Ulcinj kao osnivače", dodao je Simović .

SO je jednoglasno usvojila zaključke Dejana Đurovića (DF) da se preispita ugovor o osnivanju „Možure“ jer ulcinjsko komunalno preduzeće ne plaća svoje obaveze, da se u zakonskom roku izabere direktor „Možure“, što prije uđe u gradnju reciklažnog centra, a da sprovođenje zaključaka nadzire Sekretarijat za uređenje prostora.

Šefica odborničkog kluba DPS Branka Nikezić saopštila je da će ove godine biti dočeka Nove godine u Baru na trgu ispred robne kuće i da se očekuje nastup barskih muzičara.

Bonus video: