Biram Bar: Gradnju treba zaustaviti, zapaljiva retorika nikome neće pomoći

"Smatramo duboko pogrešnom odluku da se ovo radi po DUP-u iz 2009. godine", saopšteno je iz Biram Bar
1557 pregleda 1 komentar(a)
Odbornici Biram Bar, Foto: Biram Bar
Odbornici Biram Bar, Foto: Biram Bar

Zapaljiva retorika neće pomoći ni građanima ni čempresima kojih više nema, poručili su iz partije Biram Bar.

"Sve što ima da kaže o sječi čempresa i izgradnji vrtića, Biram Bar je rekao jasno i glasno. U kampanji, na zasjedanju i glasanju ovim povodom u Skpuštini, u kasnijim javnim nastupima. Mi od toga nismo i nećemo odustati. Smatramo duboko pogrešnom odluku da se ovo radi po DUP-u iz 2009. godine", saopšteno je iz Biram Bar.

Jutros oko pet sati pripadnici policije i privatnog obezbjeđenja ušli su u dvorište barske gimnazije, i užurbano krčili gradilište, da bi potom krenuli i sa rušenjem amfiteatra.

"Zapaljiva retorika neće pomoći ni građanima ni čempresima kojih više nema. Pozivamo još jednom sve aktere da zaustavimo gradnju, sjednemo i razgovaramo. Spremni smo da još jednom razmotrimo građansku inicijativu i o njoj razgovaramo na najboljem mjestu – Sali Skupštine opštine. Kao sto nismo tražili savjet od Demokrata kada smo ulazili u vlast, ne treba nam ni njihov savjet da li ćemo, kada ćemo i kako izlaziti iz vlasti".

Iz Biram Bar su podsjetili da je za sazivanje sjednice Skupštine, po Poslovniku, potreban zahtjev jedne trećine odbornika- tačno 13, da trenutno ima 9 potpisa, kao i na činjenicu da BB ima 5 odbornika u Skupštini.

"Matematika je, za one koji znaju i žele da računaju, više nego jasna", zaključuje se u saopštenju Biram Bar.

Bonus video: