LOŠE I NA DJEČJEM ODJELJENJU

U bjelopoljsku bolnicu i pacovi navrate kroz ventilaciju

U prijemnoj i ambulanti za vakcinaciju novorođenčadi bolnice, u kojoj je nedavno zaraženo pet beba, nema ni lavaboa
251 pregleda 40 komentar(a)
Opšta bolnica Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Opšta bolnica Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 02.12.2014. 07:14h

Šahta kanalizacionog čvora, prekrivena parčetom linoleuma, nalazi se nasred Dječjeg odjeljenja bjelopoljske bolnice, a sprat iznad je ambulanta u kojoj se obavlja rentgensko snimanje pluća.

U prijemnoj i ambulanti za vakcinaciju novorođenčadi bolnice, u kojoj je nedavno zaraženo pet beba, a potom jedna i preminula, nema lavaboa, a u sobi za intervencije ni prozora.

Izvor "Vijesti" iz bolnice tvrdi da se na plafonu sestrinske sobe nalazi ventilacioni otvor od rendgenske ambulante, začepljen samo vatom i sunđerom i oblijepljen medicinskim flasterima.

Ne želeći da mu se ime pominje u novinama, izvor je pojasnio da su rupu začepili i zbog pacova kojih je bilo povremeno.

Na Dječjem odjelenju reporterka "Vijesti" juče je zatekla smijenjenu šeficu Neonatologije Haku Tahirović, koja je kazala da ne može da komentariše uslove u Dječjoj klinici, uputivši je na upravu bolnice.

Ona je smijenjena nakon pojave infekcije u bolnici. Direktor bolnice Tomislav Jeremić, koji je podnio ostavku iz "moralnih razloga", nije odgovara na pozive i sms poruku “Vijesti”.

Nakon što je zaraženo pet beba, smijenjeni su i načelnik Ginekološko-akušerskog odjeljenja Zvonko Puletić i glavna sestra. "Vijesti" su nedavno pisale o lošim uslovima na Odjeljenju za intenzivnu njegu bjelopoljske bolnice.

Predsjednik Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Zoran Jelić najavio je da će u ponedjeljak obaviti kontrolno saslušanje čelnika Ministarstva zdravlja, Instituta za javno zdravlje i bjelopoljske bolnice, povodom slučaja infekcija beba u Porodilištu.

On je juče kazao da su dobili tražene informacije iz bjelopoljske bolnice i da očekuju podatke iz Ministarstva i IZJ, na čijem čelu je Boban Mugoša. Ministar zdravlja Miodrag Radunović podnio je ostavku zbog infekcije beba.

Medicinska sestra bi novinarku "Vijesti" da "strpa u zatvor"

Reporterki “Vijesti” prijećeno je obezbjeđenjem i policijom, uprkos tome što joj je doktorka Tahirović dozvolila da obiđe odjeljenje, kazavši joj da se javi "glavnoj sestri Ljubinki". Iz jedne od soba izašla je sestra koja je počela da viče i na glavnu sestru i na novinarku, poručivši da "to treba strpati u zatvor".

"Ja ću sad da pozovem policajca našeg... obebjeđenje ću da zovem", kazala je.

Na insistiranje novinarke da saopšti svoje ime, rekla je: "Što vas briga kako se zovem", a potom i skinula pločicu sa mantila.

Potom je stigao muškakac koji se predstavio kao Raif Hasković, kazavši da je zamjenik direktora.

"Znamo se, i to se ne znamo po dobru", kazao je, pomenuvši raniji tekst o grijanju u bolnici...

On nije dozvolio fotografisanje, a potom se ponovo umiješala sestra, kazavši da je "ušla bez odobrenja... da slikava...", iako je novinarka više puta kazala da je doktorka Tahirović uputila na glavnu sestru.

"Pa nervira me što pišete svašta, da zarađujete novac na nepošten način. Mi ovdje radimo odgovoran posao, a vi tamo radite svašta", kazala je sestra, za koju je novinarka naknadno saznala da se zove Munevera.

DPS odbornica umjesto tetka

Upravni odbor Opšte bolnice u Bijelom Polju postavio je juče doktorku oftamologije Biserku Bulatović za v.d. direktora, umjesto smijenjenog Jeremića koji joj je tetak.

Bulatovićeva je članica OO DPS-a i odbornica u lokalnom parlamentu. Ona će tu dužnost obavljati do izbora novog direktora, na osnovu konkursa koji će biti objavljen uskoro.

Ostavku je juče podnijelo svih pet članova Upravnog odbora.