Dokumentacija KCCG arhivirana u staroj zgradi Medicinske škole

Sagovornici "Vijesti" iz KCCG nijesu mogli da potvrde da li iznenadno seljenje dokumentacije ima direktne veze sa infekcijom beba
74 pregleda 2 komentar(a)
stara Medicinska, Foto: Savo Prelević
stara Medicinska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.12.2014. 07:25h

Dok je Crnu Goru potresala afera oko smrti bebe u Kliničkom centru (KCCG), iz te ustanove sklonjena je kompletna medicinska dokumentacija pacijenata liječenih na gotovo svim odjeljenjima.

Sagovornici "Vijesti" iz KCCG tvrde da je po naređenju direktora Milana Mijovića ta dokumentacija prenijeta u prostorije stare medicinske škole. Oni nijesu mogli da potvrde da li iznenadno seljenje dokumentacije ima direktne veze sa infekcijom beba.

"Ne znamo zašto je papirologija prenijeta tamo, ali znamo da je, dok javnost nije saznala za infekciju beba, bila na odjeljenjima. Koliko su vodili računa o njoj pokazuje i to što je dio čak bio i u hodnicima, nesređen. Da li to ima veze sa cjelokupnom situacijom, plaše li se da neko - tužilac ili policija, ne traže nešto od dokumentacije o liječenju ostalih pacijenata, ili su je sklonili iz nekih drugih razloga, nije nam poznato”, kazao je jedan od sagovornika.

On tvrdi da je “papirologija”, među kojom su izvještaji o zdravstvenom stanju pacijenata, terapiji koju su primali, procesu liječenja... danima prevožena.

"Prenijeta je dokumentacija sa svih odjeljenja, prvo sa ginekologije, pa hirurgije, fizikalne...", kazao je on.

Iz KCCG juče nijesu odgovorili na pitanja gdje je i u kojim uslovima do sada čuvana medicinska dokumentacija, da li je tačno da se dio nalazio i u hodnicima odjeljenja, kada je i po čijem nalogu premještena...

Bonus video: