Podgoričanin ljut na Klinički centar: Tvrdi da nije dobio terapiju

z Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), međutim, ističu da medicinske sestre koje su bile dežurne u noći kada je Stevanović zatražio pomoć, tvrde da je primio prepisanu terapiju
832 pregleda 9 komentar(a)
Urgentni centar, Foto: Vesko Belojević
Urgentni centar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 01.12.2014. 21:54h

Podgoričanin Miladin Stevanović tvrdi da mu u Urgentnom centru nijesu dali terapiju kada je zatražio pomoć zbog povišene temperature i gušenja, iako u Izvještaju koji je dobio nakon pregleda piše suprotno.

Iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), međutim, ističu da medicinske sestre koje su bile dežurne u noći kada je Stevanović zatražio pomoć, tvrde da je primio prepisanu terapiju.

Stevanović je kazao da nije tačno ni da mu je te noći bilo ko u Urgentnom mjerio pritisak, iako mu u Izvještaju koji je dostavio "Vijestima", piše da je iznosio 130/90.

Istakavši da se godinama bori sa visokim krvnim pritiskom i da se dva mjeseca oporavlja od operacije noge, Stevanović je ispričao da je u petak, 14. novembra, dobio visoku temperaturu.

“Nekako sam prošao vikend... U ponedjeljak sam otišao kod ljekara opšte prakse u Domu zdravlja u Tološima, koji mi je prepisao terapiju. Međutim, oko jedan sat u noći između srijede i četvrtka, ponovo sam imao veoma visoku temperaturu i gušenje, pa sam otišao u Urgentni centar”, ispričao je Stevanović.

Nakon ljubaznog pristupa sestre na prijemnom šalteru, kako je ispričao, došao je ispred internističke ambulante gdje je sestra, koja je ukazivala pomoć jednom pacijentu, kazala “što ste noćas navalili”.

“Kako me je prepoznala, jer sam ranije dolazio, i nakon objašnjenja da imam jako gušenje i neprekidan kašalj, pustila me je da uđem u ambulantu. Uradila mi je EKG, a potom je došao i ljekar Emir Muzurović koji je nakon pregleda i snimka pluća, kazao da imam jak brohnitis i prepisao “pancef” koji je sjutradan trebalo da preuzmem nakon javljanja kod izabranog ljekara”, kazao je Stevanović.

On je istakao da je potom pitao ljekara šta da radi tokom te noći, istakavši da mu je odgovorio da će mu prepisati “bisolvon” koji može preuzeti u dežurnoj apoteci.

“Popio sam taj lijek vraćajući se kući. Nijesam ni spavao, jer kašalj nije prestajao. Ujutru sam otišao u Dom zdravlja u Tološe, gdje me je izabrani ljekar pitao da li mi bolje s obzirom na to da sam, prema izvještaju, u Urgentnom primio terapiju. Ja sam u čudu rekao da nisam ništa primio, a doktor i sestra su bili zaprepašteni”, kazao je Stevanović.

Tvrdi da je neko u Urgentnom napravio propust, te da treba utvrditi ko je odgovoran što te noći nije dobio terapiju i što mu u izvještaju piše da mu je krvni pritisak bio 130/90, iako ga niko nije izmjerio.

Iz PR službe Kliničkog centra su saopštili da su uvidom u medicinsku dokumentaciju i izjavu dežurnog osoblja utvrdili da je Stevanović upisan u internistički protokol UC-a u 01:30 časova, kada se javio zbog povišene tjelesne temperature i malaksalosti.

Pregledao ga je, kako je saopšteno, dežurni ljekar Emir Muzurović, koji je uradio EKG, KKS i biohemijske nalaze. Nakon odrađene dijagnostike, kako tvrde, Muzurović je prepisao adekvatnu terapiju, kao i dalji nastavak iste preko izabranog ljekara.

“Napominjemo, da se navedeno oboljenje liječi na nivou primarne zdravstvene zaštite, a ne u Urgentnom centru”, saopšteno je iz PR službe KCCG-a.

Spasili ga ljekari koji liječe policiju

Stevanović tvrdi da su ga spasili ljekari koji liječe pripadnike MUP-a.

Oni su, tvrdi, takođe konstatovali da u Izvještaju piše da je primio terapiju u Urgentnom.

“Dvojica ljekara su mi odmah uključili infuziju i dali terapiju od koje mi je bilo lakše. Moram pohvaliti i ljekara i sestre u Domu zdravlja u Tološima, gdje mi je rečeno da, ukoliko mi bude loše u toku noći, dođem da mi priključe infuziju”, kazao je Stevanović, koji je penzioner MUP-a.

Bonus video: