Četiri Crnogorke među 300 najboljih na takmičenju rusista

Joksimović i Radovanović govorile su i o učenju ruskog u Crnoj Gori, na okruglom stolu kojim je predsjedavao Leonid Viktorovič Moskovkin i na kojem su predstavljena iskustva u nastavi ruskog jezika u svih 60 zemalja učesnica festivala
114 pregleda 4 komentar(a)
takmičenje rusista, Foto: Privatna arhiva
takmičenje rusista, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 01.12.2014. 08:27h

Među 300 najboljih rusista iz 60 zemalja svijeta našle su se četiri predstavnice iz Crne Gore.

Profesorice Vera Joksimović iz Bijelog Polja i Svetlana Knežević iz Nikšića, učenica Sanja Popadić iz Pljevalja i studentkinja Anđela Radovanović iz Nikšića, takmičile su se na Drugom svjetskom festivalu ruskog jezika u Sankt Peterburgu, održanom od 20. do 22. novembra.

Joksimović i Radovanović govorile su i o učenju ruskog u Crnoj Gori, na okruglom stolu kojim je predsjedavao Leonid Viktorovič Moskovkin i na kojem su predstavljena iskustva u nastavi ruskog jezika u svih 60 zemalja učesnica festivala.

Takmičenje se odvijalo u tri etape, od kojih su dvije sprovođene na internetu. Svih 300 finalista nagrađeni su vrijednim nagradama.

Nastavnica Vera Joksimović, nekadašnji dobitnik priznanja Najbolji učitelj bivše Jugoslavije, u svom dvadesetčetvorogodišnjem radu postizala je velike uspjehe u pripremi učenika za takmičenja.

Njena učenica Ena Topčibašić je, u maju ove godine, osvojila prvo mjesto među osnovcima na međunarodnoj NIS-ovoj Olimpijadi iz ruskog jezika u Novom Sadu.

Bonus video: