Tivat: Dozvole nema, a trafostanica se već gradi

„Imajući u vidu da posnosilac zahtjeva u ostavljenom roku nije otklonio utvrđene nedostatke, ovo ministarstvo nalazi da se u predmetnoj stvari nisu stekli uslovi za proimjenu člana 93. Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata", stoji u riješenju MORT-a
1 komentar(a)
Porto Montenegro, Foto: Siniša Luković
Porto Montenegro, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 30.11.2014. 12:50h

Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) odbilo je da kompaniji „Adriatic Marinas-Porto Montenegro“ iz Tivta, izda građevinsku dozvolu za gradnju trafostanice 35/10 kV „Porto Montenegro“ u sjevernom dijelu kompleksa elitnog tivatsklog nautičko-turističkog centra.

Porto Montenegro je 28.oktobra podnio zahtjev za izdavanje građevinske dozvole, a u međuvremenu su i započeli sa radovima na gradnji novog elekzro-postrojenja koje treba da obezbjedi sigurno napajanje strujom novih rezidencijalno-poslovnih objekata u toj marini. U riješenju o odbijanju zahtjeva za izdavanje graševinske dozvole koje potpisuje direktor Direktorata za građevinarstvo u MORT-u Danilo Gvozdenović, stoji da se Porto Montenegro nije postupio u skladu sa nalogom koji je od MORT-a dobio 4.novembra da svoj zahtjev dopuni nedostajućim djelovima dokumentacije.

„Imajući u vidu da posnosilac zahtjeva u ostavljenom roku nije otklonio utvrđene nedostatke, ovo ministarstvo nalazi da se u predmetnoj stvari nisu stekli uslovi za proimjenu člana 93. Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata", stoji u riješenju MORT-a.

MORT je iz isti razloga – neotklonjenih nepravilnosti u dostavljenoj tehničkoj dokumentaciji, odbio i zahtjev kompanije „Luštica Development“ iz Tivta koja je od resora ministra Branimira Gvozdenovića 30.oktobra zatražila izdavanje građevinske dozvole za izgradnju glavne i jedne sporedne drumske saobraćajnice u turističkom kompleksu Luštica Bay u Krtolima.

Bonus video: