Danilovgrad: U Dobrom Polju otvoren viseći most

Rekonstruisani viseći most služi kako za potrebe prevoza, tako i za potrebe pješaka, poljoprivrednika sa ovog područja, mještana
118 pregleda 11 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Screenshot
Ivan Brajović, Foto: Screenshot
Ažurirano: 29.11.2014. 18:05h

U Dobrom Polju, u Danilovgradu, svečano je otvoren viseći most.

Most, čija je rekonstrukcija iznosila oko 50.000 eura, visećeg je sistema, sa dvije lančanice, visine sedam metara, sa osovinskim rasponom (dužinom) 67 metara i povezuje lijevu i desnu obalu Zete u sjeverozapadnom dijelu opštine Danilovgrad na potezu od 20 kilometara.

Rekonstruisani viseći most služi kako za potrebe prevoza, tako i za potrebe pješaka, poljoprivrednika sa ovog područja, mještana i predstavlja izuzetno značajnu saobraćajnicu.

Mještanin Boro Đurović se u ime mještana zahvalio lokalnoj upravi i istakao da je ovo jedan u nizu završenih projekata u cilju stvaranja boljih uslova za život građana, posebno na seoskom području.

Otvaranju visećeg most prisustvovali su predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović, predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad Miodrag Đurović, ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović, ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović, odbornici lokalnog parlamenta, i veliki broj mještana

Bonus video: