Stojanović: Doprinos kvalitetnijoj saradnji policija u regionu

Na Generalnoj skupštini je, kako se navodi, predstavljena strategija SEPCA-a urađena u okviru ILECUs III projekta, kao i smjernice u budućem djelovanju
0 komentar(a)
Slavko Stojanović, Foto: Savo Prelević
Slavko Stojanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.11.2014. 18:31h

Novi unaprijeđeni modeli rada u okviru SEPCA-e doprinijeće kvalitetnoj saradnji policija država regiona, ocijenio je direktor Uprave policije, Slavko Stojanović.

On je, kako je saopšteno iz Uprave policije, učestvovao na zasjedanju Generalne skupštine SEPCA-e (Southeast Europe Police Chiefs Association), održanom u Beogradu.

Na Generalnoj skupštini je, kako se navodi, predstavljena strategija SEPCA-a urađena u okviru ILECUs III projekta, kao i smjernice u budućem djelovanju.

„Direktori policija potpisali su i Memorandum o razumijevanju, a izabran je i novi izvršni odbor SEPCA-e sa predsjednikom - direktorom policije Albanije, potpredsjednikom – direktorom kriminalističke policije Bugarske i članom – direktorom policije Srbije“, kaže se u saopštenju.

Stojanović je, kako se navodi, nakon potpisivanja Memoranduma izrazio očekivanja da će novi model funkcionisanja SEPCA-e omogućiti efikasniju saradnju policijskih službi država regiona, a samim tim biti značajan faktor bezbjednosti u regionu.

„Stojanović se pohvalno izrazio o dosadašnjem radu SEPCA-e za vrijeme predsjedavanja direktora policije Srbije i poželio uspješan rad budućem predsjedavajućem“, navodi se u saopštenju.

Generalnoj skupštini su prisustvovali direktori policija država regiona, predstavnici Interpol-a, Europol-a, DCAF –a i drugih međunarodnih policijskih organizacija, kao i i partnerske policijske službe iz Austrije i Italije

U delegaciji crnogorske policije, pored Stojanovića, bili su i pomoćnik direktora Milan Tomić i rukovodilac Odsjeka za međunarodnu policijsku saradnju, Dejan Đurović.

Bonus video: