Knežević: Doktorica upozoravala KC, svjedočiće ako treba

Roditelji su odgovore na brojna pitanja dobili od doktorice Rade Rudanović i uvjereni su da odgovornost ne treba samo tražiti u Bijelom Polju
51 pregleda 0 komentar(a)
Slaviša Knežević, Foto: Vijesti
Slaviša Knežević, Foto: Vijesti
Ažurirano: 28.11.2014. 21:11h

Očevi preminule i beba zaraženih u porodilištu u Bijelom Polju posjetili su Klinički centar Crne Gore gdje su konačno dobili otpusne liste svoje djece.

Otac preminule bebe Slaviša Knežević tvrdi da je tragedija mogla biti spriječena da su u Kliničkom centru shvatili ozbiljnost situacije.

Očevi su se sreli sa Vrhovnim državnim tužiocem Ivicom Stankovićem i poručili da neće dozvoliti da se čitav slučaj zataška i da neće odustati sve dok se ne pronađu krivci.

Roditelji su odgovore na brojna pitanja dobili od doktorice Rade Rudanović i uvjereni su da odgovornost ne treba samo tražiti u Bijelom Polju.

"Doktorka Rudanović je kazala da je moje dijete, kao što i jeste, primljeno u utorak 11. novembra, i da je ona 12. novembra na kolegijumu ujutru u bolnici izjavila da je troje djece primljeno sa sličnim ili istim simptomima, da su jako ugrožena i da treba reagovati. Međutim, niko nije reagovao u Kliničkom centru, što je jako neljudski jer je trebalo i moralo se reagovati", priča Knežević za TV Vijesti.

Knežević ističe da je Rudanović u slučaju potrebe spremna da posvjedoči da je upozoravala na ozbiljnost zdravstvenog stanja beba.

"Po pitanju kolegijuma, to što je izjavila, ona je spremna, ona kaže da to vjerovatno ima i tonski zapisano tamo, tako da će čvrsto stati iza toga", navodi Knežević.

Da su i druge bebe bile životno ugrožene pokazuje i otpusna lista koju je preuzeo Predrag Karišik, otac jedne od četiri zaražene bebe koje su srećom preživjele.

"Ja sam danas dobio otpusnu listu moje djevojčice na kojoj je potvrđeno da su pronađene dvije smrtonosne bakterije, jedna na nosu, a druga na pupku, i da je najvjerovatnije uzrok nastanka spoljašnja sredina", priča Karišik.

Gdje je pronađena bakterija kod bebe porodice Salemović za čiji život su se izborili ljekari Kliničkog centra još nije poznato.

"Beba je trenutno u dobrom stanju, oporavlja se, dječak jede redovno i funkcioniše samostalno", kazao je otac Eldin Salemović.

Roditelji poručuju da neće odustati dok krivci ne budu kažnjeni i pozivaju javnost da im pruži podršku, kako se ovako nešto nikad ne bi ponovilo.

"Pozivamo sve građane Crne Gore da se uključe u naš problem, jer sljedeće dijete može biti njihovo, ne daj Bože, neka nas podrže da ovo riješimo", poručio je Karišik.

Bonus video: