Medenica: RTCG nepristrastno i odgovorno izvješava o radu sudova

Medenica je uvjerena da će, u budućem vremenu, RTCG pouzdanim i profesionalnim javnim radom, doprinijeti nezavisnom, etičkom i objektivnom izvještavanju građana o aktuelnim i predstojećim događajima od važnosti za sudski sistem, vladavinu prava i ostale oblasti društveno-političkog i ekonomskog razvoja Crne Gore
59 pregleda 4 komentar(a)
Vesna Medenica, Foto: Savo Prelević
Vesna Medenica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.11.2014. 11:37h

Radio-televizija Crne Gore (RTCG) uvijek je bila uz nacionalno sudstvo, spremna da reforme, dostignuća, ali i nedostatke u radu sudova odgovorno i nepristrasno prikaže, poručila je predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica.

Ona je, povodom 70 godina postojanja Radija i 50 godina Televizije, uputila čestitku generalnom direktoru RTCG, Radu Vojvodiću, direktorima Televizije i Radija Crne Gore, Radojki Rutović i Radojici Bulatoviću, novinarima i ostalim zaposlenima u Javnom servisu.

Medenica je poručila da je višedecenijsko trajanje na medijskoj sceni Crne Gore u turbulentnim istorijskim društvenim i političkim događajima koji su obilježili epohu, učinio Javni servis pionirom objektivnog i profesionalnog izvještavanja, čineći generacije građana neraskidivo vezanim za medijsku riječ RTCG.

„RTCG, u eri pluralizma i konkurencije medija gdje opstaju samo najbolji, uvijek je bila uz nacionalno sudstvo, spremna da reforme, dostignuća, ali i nedostatke u radu sudova odgovorno i nepristrasno prikaže i informiše njene gledaoce, a istovremeno postojeće i potencijalne korisnike sudskih usluga“, navela je ona.

Medenica je uvjerena da će, u budućem vremenu, RTCG pouzdanim i profesionalnim javnim radom, doprinijeti nezavisnom, etičkom i objektivnom izvještavanju građana o aktuelnim i predstojećim događajima od važnosti za sudski sistem, vladavinu prava i ostale oblasti društveno-političkog i ekonomskog razvoja Crne Gore.

„Ubijeđena da ćemo u procesu evroatlantskih integracija zajedno biti svjedoci novih pobjeda nacionalnog sudstva i Crne Gore, uspješne međusobne saradnje i trajanja nacionalnog Javnog servisa. Kao predsjednik Vrhovnog suda i vaš gledalac čestitam vam jubileje vrijedne dubokog poštovanja“, kaže se u čestitki Medenice.

Bonus video: