Podgorica: Greškom bagera raskopali ulicu

“Čim su počeli da kopaju bagerom, pozvala sam 'Vodovod' i objasnila da mi je prethodne sedmice očitano stanje na brojilu”
50 pregleda 3 komentar(a)
Drač, bager, isključenja, Foto: Luka Zeković
Drač, bager, isključenja, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.11.2014. 07:51h

Radnici preduzeća „Vodovod i kanalizacija” prekinuli su juče planirano isključenje dužnika sa vodovodne mreže u Ulici Mirka Vešovića na Draču, kada se ispostavilo da su greškom htjeli da isključe vodu mještanki Hajri Turković.

Radnici „Vodovoda” bagerom su raskopali početak ulice da bi krenuli sa isključenjima dužnika, a prva na udaru je bila Turković, koja tvrdi da je prethodne sedmice izmirila dio duga i postigla dogovor da ostatak isplati u ratama.

“Čim su počeli da kopaju bagerom, pozvala sam “Vodovod” i objasnila da mi je prethodne sedmice očitano stanje na brojilu i da sam od 90 eura duga, dala 30 eura. Ostatak, kako su mi rekli, mogu da platim u dvije rate. Tada su uvidjeli da je riječ o nesporazumu”, kazala je Turkovićeva.

Tehnički direktor „Vodovoda” Filip Makrid kazao je “Vijestima” da je moguće da je došlo do greške, jer zbog veće frekvencije rada naplate imaju problem sa papirologijom i pozvao Turkovićevu da dođe kod njega na razgovor.

“Na svakom računu je naznačeno da se dug za tekući mjesec mora platiti u roku od osam dana. Nama je najvažnije da li su građani platili račun ili nijesu. Onima koji duguju za vodu, možemo izaći u susret, tako što ćemo se dogovoriti oko načina isplate dugovanja”, kazao je Makrid.

On je objasnio da bagerom isključuju dužnike samo u situacijama kada građani ne daju da radnici priđu mjernom mjestu.

“Na kraju krajeva, radimo na našoj infrastrukturi ...to je jedini način da se dozovu pameti”, kazao je Makrid.

Dolazak bagera je uzrokovao i revolt mještana, koji tvrde da, uprkos desetogodišnjim molbama i peticijama nadležnima, nemaju ni atmosfersku ni fekalnu kanalizaciju. Obećanja, tvrde, dobijaju pred svake izbore, ali “sve na tome ostane”.

Mještanka Mira Perazić je kazala da su u ulici, u kojoj živi više od 30 godina, stare septičke jame, “koje će prije ili kasnije da poplave”.

“Tek će onda da nastane haos kad dođe do neke epidemije ili boleština”, istakla je Perazićeva. Mještanka Ivana Todorović je kazala da im kada pada kiša trebaju čamci, te da se sami snalaze, postavljajući blokove preko kojih prolaze.

Bonus video: