Krivokapić: RTCG ne smije biti uslužni servis nikome

Krivokapić u čestitki navodi da će Skupština Crne Gore učiniti sve da, kao osnivač, vrati povjerenje u javni servis
0 komentar(a)
RTCG, Foto: Luka Zeković
RTCG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.11.2014. 13:54h

Radio-televizija Crne Gore (RTCG) ne smije biti uslužni servis nikome, već samo i jedino servis svih građana, poručio je predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić u čestitki povodom 70 godina od osnivanja Radija i 50 godina od početka rada Televizije Crne Gore.

On je u čestitki upućenoj direktoru Radu Vojvodiću i svim zaposlenim kazao da poslenik javne riječi dobije takvu moć, da mora imati i odgovornost prema svom javnom radu, jer, “javna-novinarska riječ često odlučuje o ljudskom životu, odlučuje o slobodi – najvećem bogatstvu svakog od nas”.

“Brojni su danas izazovi pred kojima ne smijete pokleknuti, iako su vremena teška. Neće biti oprosta za one koji nijesu u stanju da brane profesionalizam i stručnost. Istina je u tradiciji svetost koja se nije smjela gaziti, a i sankcije za to su vazda bile najteže”, poručio je Krivokapić.

"Ovo jeste trenutak za Crnu Goru, trenutak za vjetar u jedra njenoj demokratiji i pravdi na putu ka odgovornom društvu, punopravnom članu evro-atlantske familije.”

Bonus video: