Stari aerodrom: Trafo-stanica nije po DUP-u

Trafo-stanica trebalo je da se gradi iza zgrade "Katela"
219 pregleda 2 komentar(a)
trafo stanica, Stari aerodrom, Foto: Luka Zeković
trafo stanica, Stari aerodrom, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.11.2014. 17:38h

Stanari zgrade na Bulevaru Pera Ćetkovića na Starom aerodromu koji se bune zbog izgradnje trafo -stanice na parkingu nedaleko od njihovih ulaza, tvrde da, prema DUP-u "Konik-sanacioni plan", vlasnik "Katela" Petar Đurišić nije mogao da započne radove.

Prema pomenutom DUP-u, u koji su “Vijesti” imale uvid, sporna trafo - stanica trebalo je da se gradi iza zgrade "Katela", a ne na parking prostoru između zgrada.

Danilo Laušević rekao je da su kopiju DUP-a dostavili Komunalnoj policiji, koja je prije četiri dana konstatovala da Đurišić ima uredne papire za gradnju trafo -stanice, kao i da danas očekuju dolazak elektro-energetske inspekcije. Stanari koji žive u zgradi na Bulevaru Pera Ćetkovića, gdje se nalaze i prostorije Fudbalskog saveza, bune se zbog izgradnje trafo -stanice, snage dva megavata za zgradu preko puta, čiji je vlasnik firma Katel.

"Vijestima" su ispričali da ih Đurišić nije pitao za dozvolu, da se boje za bezbjednost djece i ljudi koji žive u njihovoj i obližnjim zgradama, kao i da trafo - stanica emituje elektromagnetno zračenje na veliku daljinu. Kazali su da ih, ukoliko se radovi ne zaustave, očekuje buka, problem sa saobraćajem i parkiranjem. Vlasnik "Katela"

Petar Đurišić u nedjelju je kazao "Vijestima" da su primjedbe stanara "gomila gluposti".

On je potvrdio da ima dozvolu za izgradnju trafo -stanice i da će tako struju da dobije nova zgrada, u koju će stanari useliti "prije Nove godine".

Bonus video: