DRUGI DAN RASPRAVE

Kalezić: O autoputu bi trebalo da se odluči na referendumu

“Crna Gora može da izdrži tu muku da kaže da nema ni kilometer autoputa. Autoput je jedan kanjon kroz prostor Crne Gore. Crna Gora je prostor koji je mnogo kompleksniji od mnogih koje Evropa poznaje”, rekla je Kalezić
56 pregleda 1 komentar(a)
Jelisava Kalezić, Foto: Boris Pejović
Jelisava Kalezić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.02.2019. 21:04h

Poslanici su drugog dana rasprave o Predlogu zakona o autoputu Bar – Boljare ocijenili da će se izgradnjom prioritetne dionice zaustaviti migracije stanovništva sa sjevera države, ali i da se o čitavom projektu trebalo izjasniti na referendumu. 

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Obrad Stanišić ocijenio je da bez izgradnje autoputa nema ravnomjernog razvoja Crne Gore. 

“Izgradnjom prioritetne dionice zaustaviće se migracije stanovništva sa sjevera Crne Gore i naši prioritetni ciljevi razvoja doći će do izražaja, a to su turizam i poljoprivreda, odnosno proizvodnja zdrave hrane”, kazao je Stanišić. 

On je rekao da je uvjeren da je Ministarstvo saobraćaja napravilo dobar posao i da se neće samo povećati prihodi od turizma na jugu nego i na sjeveru. 

“Bilo je priče da ćemo zadužiti generacije. Slažem se, zadužićemo ih, ali ćemo ih zadužiti da nas pamte po dobru”, smatra Stanišić. 

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Jelisava Kalezić kazala je da je protiv izgradnje autoputa i da ima argumente za to, koliko god se oni, kako je navela, u nekom dijelu činili daleki. 

“Crna Gora može da izdrži tu muku da kaže da nema ni kilometer autoputa. Autoput je jedan kanjon kroz prostor Crne Gore. Crna Gora je prostor koji je mnogo kompleksniji od mnogih koje Evropa poznaje”, rekla je Kalezić. 

Prema njenim riječima, postoji mnogo aspekata koji su prilično nedorađeni da bi se išlo u jedan takav projekat, kao što je inženjerski i socio-ekonomski. 

Kalezić smatra da bi pitanje izgradnje autoputa trebalo da se odluči na referendumu, jer se prije svega država zadužuje. 

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović rekao je da se projekat izgradnje autoputa ne realizuje da bi se Crna Gora prijavila u spisak zemalja koje već imaju izgrađen autoput. 

“Nije to naša namjera, već smatramo da je potreba da se realizuje taj projekat”, kazao je Brajović. 

On je ocijenio da je čitavi projekat sa Kinezima na najbolji način ispregovaran i da je bolji nego ijedan aranžman s Kinezima u regionu i Evropi. 

Knežević: Sve što ste  do sada radili osušilo se kao da smo u Sahari

Poslanik DF-a Milan Knežević je, obraćajući se Brajoviću i njegovim saradnicima u parlamentu, kazao da brojnija delegacija nije dolazila pa čak ni iz Kine. 

On je, komentarišući ranije izjave da je opozicija protiv investicija u Crnoj Gori, rekao da se radi o zamjeni teza. 

“Mi vama samo ne vjerujemo, jer sve što ste do sada radili osušilo se kao da smo u Sahari, a ne u Evropi”, rekao je Knežević. 

On je pitao zašto Crna Gora nije pokušala da nađe sredstva iz sopstvenih izvora. 

“Tu mislim na naše državnike, lidere, ministre i premijere čiji imovinski kartoni pokazuju da možemo i kod njih da se zadužimo”, kazao je Knežević. 

On je komentarišući činjenicu da je Vlada Kineze oslobodila plaćanja poreza i carina, predložio da on radi taj posao. 

“Oslobađate ih svega, nalazite im novac i radnu snagu. Evo ja ću da radim taj posao. To nije uopšte komplikovano. Zašto mene ne odlobodite plaćanja poreza i penzionere i lica sa posebnim potrebma?”, pitao je Knežević. 

On je kazao da će podnijeti amandman koji će se odnositi na to da se Kinezi ne oslobađaju plaćanja poreza i carina. 

Radulović: Ne treba da sjedite tu ministre, ovo je bruka i sramota što radite

Potpredsjednik Skupštine i poslanik DF-a Branko Radulović rekao je da nikada nije bio stručniji nego noćas. 

“Ne treba da sjedite tu ministre, prvo jer ste nešto ovako predložili u ovom vremenu na ovakav način i sa ovakvom Crnom Gorom. Autoput se ne može graditi iz budžeta nego javno-privatnog partnerstva. Javno da je minimalno, a privatno maksimalno. Ovo je bruka i sramota što vi radite”, poručio je Radulović. 

On je kazao da je najbolji kadar iz filmova kada Ljuba Tadić na Ceru u samrtničkom ropstvu opsuje Drinu, umire i kaže “Drino majku ti…”. 

“I ja noćas kažem Crna Goro…volim te”, kazao je Radulović. 

On je, obraćajući se Brajoviću, rekao da je bio u Kini prije nekoliko godina i da tamo imaju jednu veliku magsitralu koja povezuje njihovo najveće ostrvo. 

“Znadite ministre, da li su bila loša kola ili loša magistrala, ali bubrezi su me boljeli”, rekao je Radulović. 

Brajović je kazao da Radulović nije naveo nijedan argument koji bi išao u prilog tezi da ne treba graditi autoput. 

Šabović: Da li je bilo načina da nam se transparentnije dostve sve ponude?

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Džavid Šabović ocijenio je da je ovo istorijski trenutak za Crnu Goru, ali je pitao da li je bilo istorijske odgovornosti kada su se odabirali partneri. 

“Da li je bilo načina da nam se transparentnije dostve sve ponude kako bismo bili ubijeđeni da se zaista radi o najboljoj ponudi. Trebalo je da vidimo sve ponude i da i mi zaključimo da je ovo najbolja”, kazao je Šabović. 

Poslanik DPS-a Predrag Sekulić, kazao je da bi se, i kada bi se održao referendum, 99 odsto građana izjasnilo za izgradnju autoputa. 

“Dobro je što smo počeli sa najtežom dionicom. Kreditne uslove kakve je Crna Gora dobila za izgradnju autoputa nemate nigdje u Evropi”, kazao je Sekulić. 

On je ocijenio da su partneri Crne Gore u tom projektu respektabilni. 

“Naše firme će iskoristiit rad na autoputu ne samo za zaradu nego i za sticanje referenci i stručno osposobljavanje kadra”, smatra Sekulić. 

Poslanici će raspravu o predloženom zakonu nastaviti sjutra. 

Rasprava o Predlogu zakona o autoputu Bar - Boljare, kojim je predviđeno da kineske kompanije, angažovane na izgradnji prioritetne dionice od Smokovca do Mateševa, ne plaćaju poreze počela je u Skupštini u utorak. 

Predlogom zakona o autoputu, koji je Vlada usvojila 29. maja predviđeno je da se porez na dodatu vrijednost (PDV) plaća po stopi od nula odsto na promet prozvoda i usluga namijenjenih za gradnju autoputa koje realizuje izvođač radova ili za njegov račun. 

Vlada je u julu prošle godine prihvatila ponudu Kineske kompanije za telekomunikacije i infrastrukturu (CCCC) i njene kćerke firme China Road and Bridge Corporation (CRBC) za izgradnju prve dionice autoputa Bar-Boljare od Smokovca do Mateševa. Te kompanije su ponudile da prioritetnu dionicu autoputa od Smokovca do Mateševa izgrade za 809,58 miliona eura. 

Kineska Exim bankom je u septembru odobrila Crnoj Gori kredit od oko 687 miliona eura za gradnju dionice autoputa od Smokovca do Mateševa, što je 85 odsto neophodnog iznosa. Preostalih 120 miliona, od ukupno 809,58 miliona eura, obezbijediće država.