Pacijente spasle grijalice: Bolnica u Brezoviku šest dana bez grijanja

Problem nastao jer je Fond za zdravstvo 29. oktobra raskinuo ugovor sa kompanijom „Vuk petrol”
247 pregleda 12 komentar(a)
Brezovik, Foto: Svetlana Mandić
Brezovik, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 26.11.2014. 06:55h

Bolnica za plućne bolesti “Dr Jovan Bulajić” u Brezoviku, kako su kazali pacijenti koji su se obratili redakciji “Vijesti“, nekoliko dana bila je bez grijanja.

Direktorica te zdravstvene ustanove dr Gordana Reljić potvrdila je da je bolnica u Brezoviku nekoliko dana bila bez grijanja, ali problem je, prema njenim riječima, riješen juče kada je stigao mazut za kotlarnicu.

“Bez grijanja smo bili pet-šest dana jer su u toku bili pregovori Fonda za zdravstveno osiguranje i resornog ministarstva. Pacijenti su za to nekoliko dana mogli da donesu grijalice, a sada je sve regulisano i u sobama je ponovo toplo”, kazala je Reljić.

Problem je nastao jer je Fond za zdravstveno osiguranje 29. oktobra raskinuo ugovor sa kompanijom „Vuk petrol” koji je potpisan 30. decembra prošle godine na godinu.

Ugovor o isporuci lož-ulja raskinut je zbog nepoštovanja ugovornih obaveza, a Fond je od Uprave za javne nabavke tražio saglasnost za sprovođenje hitnog pregovaračkog postupka bez prethodnog objavljivanja poziva za javno nadmetanje za nabavku neophodnih količina lož-ulja do realizacije započetog otvorenog postupka javne nabavke. Ugovor je potpisan sa Jugopetrolom o isporuci mazuta.

Kako su “Vijestima” kazali iz Fonda za zdravstveno osiguranje od juče su sve zdravstvene ustanove, pa tako i bolnica u Brezoviku, redovno snabdijevene lož- uljem, tako da je problem sa grijanjem u crnogorskim bolnicama i domovima zdravlja riješen.

Bonus video: