Srzentić najavio niz projekata

Delegacija SUBNOR i Opštine položila je vijenac na spomen ploču Doma Revolucije, održana je đačka praznična ulična "Cakan sport" trka, a u galeriji “Velimir A. Leković” otvorena je izložba Voja Vlahovića
5 komentar(a)
Bar ulična trka, Foto: Radomir Petrić
Bar ulična trka, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 24.11.2014. 17:11h

"Do kraja godine raspisaćemo tender za kružni tok i novi prolaz ispod pruge u Sutomoru, za šta je obezbijeđen 1,1 milion eura. U 2015. obnovićemo puteve od Kameničkog mosta do Pečurica, preko Tuđemila i Limljana, do Crmnice i Virpazara, za dva miliona eura iz državnog Budžeta", najavio je predsjednik Opštine Zoran Srzentić na svečanoj sjednici SO povodom Dana Opštine.

Srzentić je dodao da je završen projekat marine u Sutomoru, da su u izradi 24 plana, te da se sprema srednja medicinska škola u Baru.

"Otvaramo ubrzo Kancelarije za privlačenje investicija, kao i za ljudska prava. Izgradićemo Dnevni centar za stara lica, a u 2015. počinju gradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i rekultivacija smetlišta Ćafe. Novi opštinski Sekretarijat za poljoprivredu imaće Agrobudžet za unaprijeđenje procesa proizvodnje, otkupa i plasmana barskih poljoprivrednih proizvoda", rekao je između ostalog Srzentić.

Ističući da je Bar "od vazda" bio tačka spajanja i povezivanja, predsjednik SO Osman Subašić kazao je da je Bar ranije ujedinio Jugoslaviju prugom od Beograda, "a sada će ujediniti Crnu Goru auto-putem do Boljara".

U svečanom programu su nastupili mr Vesna Vujošević-Labović, etno grupa "Zora", mr Aleksandra Vojvodić-Jovović, Maja Tomović, hor i klapa KUD “Jedinstvo”.

Delegacija SUBNOR i Opštine položila je vijenac na spomen ploču Doma Revolucije, održana je đačka praznična ulična "Cakan sport" trka, a u galeriji “Velimir A. Leković” otvorena je izložba Voja Vlahovića.

Bonus video: