Organizatori zadovoljni: Maslinijada ispunila očekivanja

"Nijesmo nikad prije imali toliko mladog i lijepog svijeta ovdje, čak smo u nedjelju imali izuzetan broj stranaca, mogli su se čuti razni jezici u Starom Baru"
0 komentar(a)
Maslinijada u Baru, Foto: Radomir Petrić
Maslinijada u Baru, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 23.11.2014. 16:31h

Trinaesta Maslinijada ispunila je u prethodna tri dana očekivanja i organizatora i posjetilaca, jer je u Stari Bar privukla hiljade gostiju sa svih strana koji su uživali u programu, a takođe bili i u prilici da trguju neke od tradicionalnih proizvoda barskog kraja.

Kao najveći uspjeh manifestacije, predsjednik Organizacionog odbora Suljo Mustafić, istakao je činjenicu da je ovog puta posjećenost bila ravnomjerno raspoređena u oba dana vikenda.

"Impresije su preko svih očekivanja. Konačno smo ostvarili dvodnevnu jednaku posjećenost manifestacije, jer je do sada posjeta uglavnom jenjavala drugog dana. Ovog puta to nije bio slučaj, drugi dan je bio najmanje na nivou subote, stigli su masovno posjetioci iz Podgorice i primorskih gradova. Nijesmo nikad prije imali toliko mladog i lijepog svijeta ovdje, čak smo u nedjelju imali izuzetan broj stranaca, mogli su se čuti razni jezici u Starom Baru. Obilazim mnogo ovakvih smotri i zato tvrdim da je Maslinijada najposjećenija poljoprivredna manifestacija Crne Gore", ocijenio je za “Vijesti” Mustafić, potpredsjednik Skupštine Crne Gore.

Organizatore i starobarske domaćine je prije svega poslužilo vrijeme, zbog čega je do punog izražaja došao njihov trud u dekoraciji starobarske ulice. Mustafić ističe da je svaki lokal imao svoj diskretan šarm.

"Raduju nas i ocjene da su štandovi bili bogati i jako lijepi, ali, ne pretrpani hranom. Ugostitelji su takođe dali veliki doprinos svojim lijepim aranžmanima, muzika je drugog dana bila diskretna i nije nikoga opterećivala. Naši poljoprivredni proizvođači su dobili i iskoristili priliku da promovišu i prodaju svoje proizvode iz prve ruke", dodao je Mustafić.

U programu Maslinijade koji je vodila Vesna Šoškić, na glavnoj bini su nastupili KUD “Jedinstvo”, KUD “Rumija”, Etno grupa “Zora”, Klapa KUD “Jedinstvo”, orkestar Omera Hodžića sa Dijanom Hazirović, Bjelopoljski tamburaši, Šukrija- Žuti Serhatlić, “Akademija” , prof. Safet Drljan na harmonici i pjesnik Rajko Joličić.

Organizatori su bili NVO "Maslinijada" i Društvo maslinara Bara, pokrovitelj Opština Bar, a pomogli su Ministarstvo poljoprivrede i Vlada Crne Gore, IRF, AD Luka Bar, CKB, TO Bar, JP Kulturni centar Bar i Radio Bar.

Bonus video: