Kavarić: U dogledno vrijeme biće rekonstruisana seoska ambulanta u Kučima

71 pregleda 4 komentar(a)
Nebojša Kavarić, Foto: Arhiva Vijesti
Nebojša Kavarić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 21.11.2014. 13:51h

Dom zdravlja Podgorica nastoji da obezbijedi kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu zaštitu za sve stanovnike Glavnog grada, kako u gradskom, tako i u ruralnom području, poručio je direktor te zdravstvene ustanove Nebojša Kavarić.

On je na tribini za mještane Kuča, koja je održana u Domu omladine u Ublima, najavio da će u dogledno vrijeme biti rekonstruisana seoska ambulanta u Kučima.

Tema tribine, kako je saopšteno iz Dom zdravlja, bila je prevencija karcinoma dojke i grlića materice, najčešćih malignih oboljenja kod žena u Crnoj Gori.

Kavarić je kazao da menadžment Doma zdravlja u saradnji sa nadležnim institucijama sagledava mogunosti da se poveća broj ljekarskih timova za seoska područja, čime bi se omogućilo da ljekar u Kučima ordinira tri puta sedmično.

Vesna Oborina iz Udruženja penzionera Podgorica govorila je mještankama Kuča o značaju pravovremenog sprečavanja nastanka i progresije ovih bolesti koje najčešće pogađaju upravo stariju populaciju.

Ona je istakla da je veoma važno obavljati redovne kontrolne preglede i upražnjavati zdrave stilove života.

Tribini je prisustvovao veliki broj mještana, kojima su nakon toga ljekarski timovi Doma zdravlja Podgorica mjerili nivo šećera u krvi i krvni pritisak.

Bonus video: