MZ Bukovica: Izgradnja stanova, puteva i energetske mreže biće završena do kraja 2015.

Tokom posjete ministra za ljudska i manjinska prava Suada Numanovića Pljevljima i sastanka sa predsjednikom te opštine, Mirkom Đačićem, i predstvanicima Udruženja Bukovičana iz Sarajeva i Pljevalja zaključeno je da projekat obnove mjesne zajednice Bukovica dobro teče
0 komentar(a)
Suad Numanović, MZ Bukovica, Foto: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava
Suad Numanović, MZ Bukovica, Foto: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava
Ažurirano: 19.11.2014. 19:21h

Izgradnja stanova, puteva i energetske mreže u pljevaljskoj mjesnoj zajednici Bukovica, sa ciljem da se stimuliše povratak raseljenih sa tog područja, trebalo bi da bude završena do kraja 2015.godine.

Tokom posjete ministra za ljudska i manjinska prava Suada Numanovića Pljevljima i sastanka sa predsjednikom te opštine, Mirkom Đačićem, i predstvanicima Udruženja Bukovičana iz Sarajeva i Pljevalja zaključeno je da projekat obnove mjesne zajednice Bukovica dobro teče.

Iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava je saopšteno da je na sastanku dogovoreno da se kroz budžet obezbijede sredstva za 2015. godinu za završetak izgradnje stambenih i pomoćnih objekata, kao i preostale putne infrastrukure i elektro mreže u toj mjesnoj zajednici.

"Dogovorena je i dinamika završetka radova do kraja 2015. godine", navodi se u saopštenju.

Obnavljanje infrastrukture u Bukovici započeto je 2008. godine sa ciljem da se omogući povratak raseljenih koji su početkom devedesetih napustili to područje, a, kako je saopšteno iz Minis-tarstva, ukupna vrijednost projekta je 4.5 miliona eura.

Iz Ministarstva su naveli da je do sada je urađeno 85 stambenih i 50 pomoćnih objekata, 26 km sekundarne mreže prilaznih puteva, saniran je postojeći i izgrađeno osam novih km asfalta.

Bonus video: