Još jedna low cost firma zainteresovana za letove iz Podgorice

Prema riječima Poše, Crna Gora je prepoznata kao “ostrvo mira“ na Balkanu u proteklih 20 go-dina, što je, kako je ocijenio, za značajnija investiciona ulaganja možda i presudno
10 komentar(a)
Wizz Air, Foto: Shutterstock
Wizz Air, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.11.2014. 18:59h

Mađarska niskobudžetna avio kompanija Wizz Air zainteresovana je za letove iz Podgorice, kazao je ambasador te države u Crnoj Gori, Kristian Poša u razgovoru sa ministrom saobraćaja i pomorstva, Ivanom Brajovićem.

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva je saopšteno da su Brajović i Poša razgovarali o razvojnim i infrastrukturnim projektima u oblasti saobraćaja, zaključujući da postoje dobre osnove za dalju saradnju dvije države.

"Crna Gora je zanimljiva turistička destinacija za Mađare i svako unaprijeđenje infrastrukture u smislu povećanja bezbjednosti, kvaliteta i brzine putovanja treba pozdraviti i podržati", rekao je Poša, ističući, kako je saopšteno, da postoji interesovanje mađarske low cost avio kompanije Wizz Air da uspostavi letove sa podgoričkog aerodroma prema nekim evropskim gradovima.

Prema riječima Poše, Crna Gora je prepoznata kao “ostrvo mira“ na Balkanu u proteklih 20 go-dina, što je, kako je ocijenio, za značajnija investiciona ulaganja možda i presudno.

Poša je istakao da je za Crnu Goru naredna godina veoma značajna, prije svega zbog mogućeg poziva za članstvo u NATO, naglašavajući da Mađarska podržava Crnu Goru u naporima da ispuni standarde i što prije postane članica NATO-a.

Brajović je predstavio najvažnije aktivnosti koje se realizuju u svim sektorima resornog ministarstva, kao i dinamiku izgradnje prioritetne dionice autoputa Bar-Boljare.

Brajović i Poša su, kako je saopšteno, razgovarali i o obnovi pruge od Budimpešte, preko Beograda, do Bara.

Bonus video: