Bolnice za 21. vijek: Buđavi i memljivi zidovi, prljave WC šolje...

Kakvi su vaši utisci o stanju u crnogorskim bolnicama? Ukoliko imate fotografije ili video materijal, pošaljite na reporter@vijesti.me ili na Facebook.com i Twitter, sa hashtagom #zdravljeCG
172 pregleda 77 komentar(a)
Opšta bolnica Bijelo Polje, Foto: Čitalac reporter
Opšta bolnica Bijelo Polje, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 19.11.2014. 13:38h

Buđav i memljiv zid, slika je Hitne pomoći Opšte bolnice u Bijelom Polju, koju je "Vijestima" poslao čitalac iz tog grada.

"Slika je snimljena kada samo vodio djeda u hitnu. Mislim da slika sve govori o odnosu menadžmenta prema zdravstvu u Bijelom Polju", naveo je on.

Slične fotografije iz Opšte bolnice u Bijelom Polju snimili su i drugi čitalac, te dopisnica "Vijesti" iz tog grada.

Toalet na internom odjeljenju Opšte bolnice u Bijelom Polju, Foto: Čitalac reporter

Foto: Jadranka Ćetković

Čitalac Vijesti poslao je fotografiju na kojoj se vidi radijator u hodniku Opšte bolnice u Bijelom Polju.

Na mail reportera, stigle su i fotografije, kako je objasnila čitateljka, napravljene prije mjesec dana na patologiji trudnoće.

"Na ovim "dušecima" leže žene koje održavaju trudnoću. Ne moram posebno da pričam o njihovoj udobnosti, vidjećete iz priloženog. Za ovo krivim između ostalog i načelnicu/načelnika odjeljenja. Na patologiji trudnoće imate 20 kreveta. Jedan prosječan dušek košta 50 eura. Ne može me niko ubijediti da do sad nisu imali da izdvoje 1000 eura da kupe ljudske dušeke, ili ako ih nisu mogli izdvojiti mogli su organizovati akciju prikupljanja pomoći".

"Nema te veće firme koja ne bi pomogla sa 50 ili 100 eura. Za kupatila i tuševe da vam ne pričam na šta lice. Ni jedna wc šolja nema dasku, ni na patologiji ni u porodilištu. Tople vode često uopšte nema, a tuševi su svi polomljeni. Uslovi nikakvi", navela je čitateljka "Vijesti".

Navela je da je jedina svijetla tačka osoblje, koje je ok, "ali tek otkad su pod pritiskom javnosti". Dodaje da je za večeru jela salamu, a da je za doručak uz hleb dobijala margarin.

Čitalac "Vijesti" poslao je fotografiju toaleta u Domu zdravlja u Bloku V, u Podgorici.

"WC je neposredno ispred ulaza u prostoriju dje su uzimaju analize krvi. Inace u wc-u je nemoguce oprati ruke nakon uzimanja uzorka urina za nalaz. Takodje je nemoguce i osusiti iste nakon uzimanja uzorka urina. Nakon toga se ide na davanje krvi", naveo je čitalac "Vijesti".

Kakvi su vaši utisci o stanju u crnogorskim bolnicama? Ukoliko imate fotografije ili video materijal, pošaljite na reporter@vijesti.me ili na Facebook.com i Twitter, sa hashtagom #zdravljeCG.

Bonus video: