Stanković: Uzdržati se od izjava o odgovornosti u bjelopoljskoj bolnici

Kako se navodi u saopštenju, objavljenom na internet stranici Vrhovnog državnog tužilaštva, detaljno će se ispitati odgovornost svih koji su postupali u čitavom lancu u vezi predmetnog događaja
11 komentar(a)
Ivica Stanković, Foto: Savo Prelević
Ivica Stanković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.11.2014. 14:04h

Vrhovni državni tužilac, Ivica Stanković, upozorio je da se treba uzdržati javnih izjava o postojanju zakonskog osnova za bilo čiju odgovornost, u konkretnom slučaju povodom novorođenčadi iz Bijelog Polja.

Tužilac u zvaničnom saopštenju nije pominjao na čije javne izjave se to odnosi.

Prema informacijama "Vijesti" on je reagovao zbog jučerašnjeg istupa direktora KBCG Milana Mijovića, koji je između ostalog rekao da "zaposleni u Kliničkom centru Crne Gore nijesu bili dužni da obavijeste Institut za javno zdravlje i Ministarstvo zdravlja o pojavi infekcije kod novorođenčadi dovezenih iz bjelopoljske opšte bolnice, jer to treba da uradi ustanova u kojoj je infekcija nastala".

U Kliničkom centru Crne Gore od 3. do 13. novembra primljeno je petoro novorođenčadi sa infekcijom dobijenom u bjelopoljskoj bolnici, od kojih je jedno preminulo.

Kako se navodi u saopštenju, objavljenom na internet stranici Vrhovnog državnog tužilaštva, detaljno će se ispitati odgovornost svih koji su postupali u čitavom lancu u vezi predmetnog događaja.

Ministar zdravlja Miodrag Radunović podnio je ostavku na tu funkciju, jer je, kako je naveo, u slučaju infekcije beba zakazao sistem na čijem je čelu. Direktor bjelopoljske Opšte bolnice Tomislav Jeremić podnio je u ponedjeljak ostavku iz, kako je saopštio, moralnih razloga.

Bonus video: