Tužilaštvo istražuje je li neko iz KCCG pokušao da zataška slučaj

Vještaci će saopštiti mišljenja o uzroku smrti bebe iz Bijelog Polja narednih dana, kada se izvrše neophodne analize i ispitivanje izuzetih uzoraka, saopšteno je iz VDT-a i navedeno da će prikuljanje izjava biti nastavljeno kako bi se riješio slučaj
57 pregleda 11 komentar(a)
KCCG, Foto: Savo Prelević
KCCG, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.11.2014. 16:45h

Kako bi se utvrdilo da li je neko pokušao da zataška slučaj infekcije beba, kako saznaje TV Vijesti, pod lupom tužilaštva naći će se i ljekari i osoblje Kliničkog centra Crne Gore.

Kako je ranije saopšteno iz tužilaštva, već je izdata nareba da se sa odjeljenja gdje su se nalazile bebe u Opštoj bolnici u Bijelom Polju i Kliničkom centru izuzme kompletna medicinska dokumentacija sa istorijom bolesti beba koje su transportovane iz bjelopoljske bolnice u Klinički centar.

Vještaci će saopštiti mišljenja o uzroku smrti bebe iz Bijelog Polja narednih dana, kada se izvrše neophodne analize i ispitivanje izuzetih uzoraka, saopšteno je iz VDT-a i navedeno da će prikuljanje izjava biti nastavljeno kako bi se riješio slučaj.

Direktor KCCG, Milan Mijović ranije je saopštio da zaposleni u Kliničkom centru Crne Gore nijesu bili dužni da obavijeste Institut za javno zdravlje (IJZ) i Ministarstvo zdravlja o pojavi infekcije kod novorođenčadi dovezenih iz bjelopoljske opšte bolnice, jer to treba da uradi ustanova u kojoj je infekcija nastala.

Ministarstvo zdravlja je takođe ranije saopštilo da su se o Zakon o zaštiti stanovništa od zaraznih bolesti i medicinske propise i protokole ogriješile i bjelopoljska bolnica i KCCG.

Jedna beba zbog infekcije koju je, po svemu sudeći dobila u bjelopoljskoj bolnici nakon rođenja, preminula je 15.novembra.

Zdravstveno stanje troje novorođenčadi iz Bijelog Polja koja se liječe u Centru za neonatologiju Instituta za bolesti djece KCCG je stabilno, dok je jedno i dalje životno ugroženo, saopšteno je ranije danas “Vijestima” iz te ustanove.

Bonus video: