Mekić: Bjelopoljske porodilje u panici, ovo se dešavalo i ranije

"Nadamo se da je sada svima jasno da su sa pravom žene protestovale, ispred skupštine Crne Gore gdje su ukazale o katastrofalnom stanju u poodilištima u Crnoj Gori"
108 pregleda 7 komentar(a)
Bijelo Polje bolnica, Foto: Jadranka Ćetković
Bijelo Polje bolnica, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 16.11.2014. 15:41h

NVO Euromost navodi da slučajevi koji su se desili u Opštoj bolnici u Bijelom Polju nisu jedini, te da ih je bilo i ranije, ali da su zataškani.

U saopštenju te NVO, koje potpisuje koordinatorka Senada Mekić, se navodi da, kada je u pitanju higijena, krivicu dijelom snosi i bjelopoljska sanitarna inspekcija, koja je, kako navode, "dobro upoznata o higijeni i stanju i u Opštoj bolnici i u drugim ovakvim ustanovama".

Euromost poziva policiju i tužilaštvo da se uključe, jer smatraju da se ne smije sve završiti "samo na odgovornosti".

"Očigledno su izvršena krivična dijela protiv zdravlja ljudi i moraju se ispitati i ovi i svi raniji slučajevi koji su se desili na ovome odjeljenju. Prema današnjim komentarima Bjelopoljaca, bilo ih je dosta", navodi se u saopštenju Euromosta.

Zatvaranje Ginekološko-akušerskog odjeljenja u Bijelom Polju i čitav slučaj, kako navode, stvorio je paniku kod onih porodilja koje ovih dana treba da se porode.

"Nadamo se da je sada svima jasno da su sa pravom žene protestovale, ispred skupštine Crne Gore gdje su ukazale o katastrofalnom stanju u poodilištima u Crnoj Gori", navodi Mekić.

Jedna beba, koja je iz Bijelog Polja hitno prebačena u Klinički centar Crne Gore, zbog infekcije koju je, po svemu sudeći dobila u bolnici nakon rođenja, preminula je sinoć. Tri bebe koje su ranije hospitalizovane su stabilnog zdravstvenog stanja, dok se ljekari bore za život jedne bebe.

Zatvaraju Ginekologiju u Bijelom Polju, porodilje šalju u Berane >>>

Bonus video: