Herceg Novi: Prezentacija o prevenciji govora mržnje

Na treningu su se obrađivale teme govora mržnje i nasilja, odnosno kakve posljedice u društvu i svakodnevici oni ostavljaju
78 pregleda 0 komentar(a)
govor mržnje, Foto: Shutterstock
govor mržnje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.11.2014. 15:36h

Volonterski klub Omladinskog Kulturnog Centra Herceg Novi u subotu organizuje prezentaciju na temu “No Hate Speech, where were you” , u sklopu globalne inicijative „No Hate Speech Movement”(Pokret za borbu protiv govora mržnje).

Troje aktivista Omladinskog kulturnog centra iz Herceg Novog, od 17-25. oktobra, su bili predstavnici Crne Gore na međunarodnom treningu za mlade pod nazivom "Hate speach-where were you", koji se održavao u Gruziji.

„Trening je organizovan uz podršku Evropske unije, u okviru programa za mlade Erazmus plus, a organizatori su bili NVO DRONI iz Gruzije i Nacionalna Agencija Česke za podršku mladima. Na treningu su se obrađivale teme govora mržnje i nasilja, odnosno kakve posljedice u društvu i svakodnevici oni ostavljaju i šta mladi mogu da urade da bi spriječili takvo ponašanje.

"Naši volonteri će održati prezentaciju na kojoj će ukratko pedstaviti ono što su naučili na treningu i što može pomoći u prevenciji govora mržnje na našim prostorima. Prezentaciju će voditi jedna od volonterki Una Vukotić a ispred NVO Forum MNE, koji su koordinatrori za našu zemlju No Hate Speech Movement-a, će govoriti njihov predstavnik Slobodan Volarić, uz veliku pomoć Nika Padisona."

Bonus video: