Ovako sada izgleda cetinjska pijaca

Projekat rekonstrukcije gradske tržnice realizovala je Prijestonica Cetinje, a objektom će opravljati gradsko preduzeće „Komunalno“
699 pregleda 11 komentar(a)
Cetinje, pijaca, Foto: Prijestonica Cetinje
Cetinje, pijaca, Foto: Prijestonica Cetinje
Ažurirano: 11.11.2014. 11:07h

Na Cetinju je završena rekonstrukcija gradske tržnice.

Jednogodišnja rekonstrukcija u potpunosti je promijenila lice gradske tržnice, a kako navode iz kabineta gradonačelnika Aleksandra Bogdanoića, prodavci i posjetioci će od sada boraviti u znatno boljim uslovima.

"Samim izgledom, tržnica spada u modernije objekte tog tipa u Crnoj Gori, prevashodno zahvaljujući kreativnom arhitektonskom rješenju. U sklopu rekonstrukcije, rađeno je na pijačnom platou, ali i na okolnim objektima. Takođe, radovima su bili obuhvaćeni prilazni portali i dostavna saobraćajnica, pri čemu su u potpunosti zamijenjene i instalacije", navodi se u saopštenju.

Popločan je pijačni plato, izgrađena je krovna konstrukcija, nabavljene nove tezge, a rekonstruisana je nadstrešnica. Istovremeno, popločani su i uređeni prilazni portali, asfaltirana je dostavna saobraćajnica, a za potrebe funkcionisanja tržnice izgrađeni su novi odvodi za atmosferske vode i kanalizacija, pri čemu je urađena nova elektro – instalacija uz postavljanje javne rasvjete.

"Radovi na tržnici predstavljali su jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u gradskom centru tokom posljednjih godina, tim prije jer se rekonstrukcija - usljed doskorašnjeg stanja - nametala kao nužan potez. Obavljeni radovi i aktuelni izgled garancija su da će svi korisnici od danas imati optimalne uslove za rad na tržnici", piše u saopštenju.

Projekat rekonstrukcije gradske tržnice realizovala je Prijestonica Cetinje, a objektom će opravljati gradsko preduzeće „Komunalno“.

Bonus video: