Koprivica kritikuje Stijepovića: Gradonačelnik izletio u kulturnoj krivini

132 pregleda 16 komentar(a)
Živko Nikolić na Tajms Skveru, Foto: Privatna arhiva
Živko Nikolić na Tajms Skveru, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.11.2014. 12:25h

Dragan Koprivica, funkcioner DF-a reagovao je na izjavu gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića u kojoj je kritikovao rad režisera Živka Nikolića.

“Slavoljub Stijepović se već u samim počecima svog upravljanja Podgoricom ishitreno latio i uloge filmskog kritičara. Sudeći po njegovom tumačenju opusa Živka Nikolića, najvećeg filmskog reditelja u istoriji crnogorske kinematografije, pokazalo se da se u te poslove mnogo ne razumije. Zato se pitamo zar ne nađe ništa pametnije čime bi se predstavio u prvim danima upravljanja Glavnim gradom, a znamo kako je sve teklo do ustoličenja, nego da saopšti kako se Živko ruga našoj tradiciji. Ocjena smiješna, da nije neuka, i da ne čini štetu jedino Stijepoviću”, kaže Koprivica.

Koprivica izjavu Stijepovića naziva “ izlijetanje u kulturnoj krivini”.

”Pitamo zašto je olako ponovio ovještale floskule nekih naših nacionalista, marginalaca u kulturi, koji su, kao suvišni branitelji Crne Gore, pokušali da steknu slavu upirući prstom u Živkov opus, svjesni da mu nijesu ni do koljena”.

Stijepović tjera po svome: “Živko se ruga tradiciji”. Ostaće upamćeno da je kao gradonačelnik javno sudio najvećem reditelju u istoriji crnogorske kinematografije, koji je svijetom pronio slavu našeg filma, i Crne Gore.

Bonus video: