U decembru presuda po tužbi bivšeg dekana Pravnog

Radulović je podnio tužbu protiv Univerziteta Crne Gore i tražio poništenje odluke Upravnog odbora UCG o njegovom razrješenju
179 pregleda 0 komentar(a)
Drago Radulović, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Drago Radulović, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 08.11.2014. 13:26h

Sudija Danilo Jegdić, 2. decembra odlučiće da li je bivši dekan Pravnog fakulteta Drago Radulović nezakonito razriješen sa te funkcije u oktobru prije dvije godine.

Radulović je podnio tužbu protiv Univerziteta Crne Gore i tražio poništenje odluke Upravnog odbora UCG o njegovom razrješenju.

Upravni odbor UCG razriješio je Radulovića zbog kontinuiranog nepoštovanja i ignorisanja odluka tog univerzitetskog tijela, jer u predviđenom roku nije dostavio nijedan od traženih podataka. Iako je u naknadno odobrenom roku dostavio gotovo sve potrebne podatke, UO je većinom glasova odlučio da Radulović više ne obavlja funkciju dekana.

Radulović je tada medijima kazao se odluka odbora temelji na paušalnim i neistinitim ocjenama i da je od svega što mu se stavlja na teret jedino tačno da nije dostavio na vrijeme izvještaje o poslovanju i zaradama na Pravnom fakultetu.

“Sve ostalo, uključujući sve druge izvještaje, pa i one u vezi sa pritužbama zbog navodnog mobinga neizabranih saradnica, koje su u više navrata dostavljale iste pritužbe samo sa različitim datumima, smo blagovremeno dostavljali i o tome imamo urednu dokumentaciju”, kazao je ranije on.

Bonus video: