JUBILARNO PETO IZDANJE

CGO organizuje Festival filma o ljudskim pravima "Ubrzaj" 2014

Peto izdanje Festivala filma o ljudskim pravima "Ubrzaj" 2014 počinje 10. decembra u Crnogorskom narodnom pozorištu (CNP), a dio programa će biti dostupan i publici na primorju kroz projekcije u Kotoru
2 komentar(a)
CGO, Foto: Mosquito.me
CGO, Foto: Mosquito.me
Ažurirano: 06.11.2014. 15:30h

Centar za građansko obrazovanje (CGO) uskoro organizuje Festival filma o ljudskim pravima "Ubrzaj" 2014.

Jubilarno, peto, izdanje će obilježiti izuzetno kvalitetan i raznovrstan program i gostovanja brojnih autora.

"Prepoznajući značaj ovakvog Festivala, podršku će njegovoj realizaciji i ove godine pružiti ND Vijesti. U tom pravcu, su Daliborka Uljarević, izvršna direktorka CGO-a i Željko Ivanović, izvršni direktor ND Vijesti potpisali ugovor koji je nastao kao izraz razumijevanja obje strane da je u doprinosu uspostavljanju kulture ljudskih prava neophodna intezivna komunikacija i saradnja svih zainteresovanih strana, a posebno medija i nevladinih organizacija, koji pored institucija značajno mogu uticati na unaprijeđenje ovog okvira", navodi se u saopštenju CGO.

Na osnovu ugovora Vijesti će posvetiti medijsku pažnju i obezbijediti zastupljenost Festivala u svojim redovnim izvještavanjima, promovisati Festival njegovim najavljivanjem, učestvovati u radu Savjeta Festivala preko svog predstavnika/ce i pomoći u drugim vezanim aktivnostima organizacije ovog jedinstvenog Festivala u Crnoj Gori.

CGO će predstaviti ND Vijesti u promotivnom materijalu koji izdaje Festival i dati prava prvenstva za intervjue s gostima Festivala, kao i medijskog pokroviteljstva među štampanim medijima.

Podrškom Festivalu filma o ljudskim pravima "Ubrzaj" ND Vijesti doprinose realizaciji važnih aktivnosti organizacija civilnog društva u teškom procesu uspostavljanja kulture ljudskih prava u Crnoj Gori i njihovih napora da promovišu toleranciju i razumijevanje modernog koncepta ljudskih prava.

Festival filma o ljudskim pravima "Ubrzaj", prvi i jedni takve vrste u Crnoj Gori, ima za cilj da posredstvom filma doprinese podizanju svijesti građana i građanki o važnosti ljudskih prava i njihove zaštite i unaprijeđenja, kao i vrijednosnog okvira koji podstiče harmonične odnose među različitima po bilo kojem osnovu.

Peto izdanje Festivala filma o ljudskim pravima "Ubrzaj" 2014 počinje 10. decembra u Crnogorskom narodnom pozorištu (CNP), a dio programa će biti dostupan i publici na primorju kroz projekcije u Kotoru.

I ove godine će crnogorskoj publici biti predstavljen bogat program sjajnih filmova novije produkcije koji su pokupili nebrojene nominacije, priznanja i nagrade širom svijeta, kao i njihovi autori.

Festivala filma o ljudskim pravima "Ubrzaj" 2014 je dio šireg projekta "Ubrzajmo ljudska prava!", koji CGO sprovodi uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori, i kofinansiranje Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću, Kanadske ambasada i fondacije Heinrich Boll.