Kolašin: Parkinge prave na raskrsnici

Savjetnik za saobraćaj Dragoljub Bukilić smatra da je parkirališta na raskrsnici neprihvatljivo
15 komentar(a)
Kolašin, raskrsnica, Foto: Čitalac "Vijesti"
Kolašin, raskrsnica, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 05.11.2014. 07:51h

Od prije nekoliko mjeseci na dijelu raskrsnice u centru Kolašina, na Trgu borca obilježena su četiri parking mjesta.

To izaziva negodovanje građana, koji tvrde da je nedopustivo i mimo zakona da se parkiralište obilježava usred raskrsnice.

Čitalac “Vijesti” napisao je da je “prema zakonu o saobraćaju strogo zabranjeno parkiranje na raskrsnicama” i tvrdi da su parking mjesta ucrtana zbog marketa “Voli” koji je u neposrednoj blizini.

U Sekretarijatu za urbanizam tvrde da su parking mjesta opravdano ucrtana.

“Programskim zadatkom izrade elaborata za saobraćajnice na području kolašinske opštine, jedan od zahtjeva je bio i taj da Kolašin kao turističko mjesto treba da ima što je moguće više parking mjesta. U tom smislu firma koja je radila taj posao u tom dijelu površine Trga boraca našla je način da napravi još četiri parking mjesta. Ta parking mjesta na smetaju normalno kretanje vozila od Ulice vojvode Mine ka Ulici junaka mojkovačke bitke. Dakle, ta parking mjesta su potpuno saobraćajno opravdana, možda u estetskom smislu to nešto drugačije djeluje”, kazao je sekretar za urbanizam Vladan Bulatović.

On podsjeća da je obrađivač planskih dokumenata predložio da se pokuša sa naplatom parking mjesta u centru Kolašina. To se, kaže Bulatović, odnosi prije svega na prostor pored zgrade lokalne uprave, a moguće i na nekim drugim lokacijama.

Savjetnik za saobraćaj u Opštini Dragoljub-Mijo Bukilić smatra da je parkiralište na raskrsnici neprihvatljivo i da takvo stanje treba mijenjati. On tvrdi da bi nova vlast već na nekoj od narednih sjednica lokalnog parlameta trebalo da ukloni četiri parking mjesta, ali i da ispravi, kako je kazao, još neke nelogičnosti na kolašinskim saobraćajnicama. Tako je vrlo vjerovatno da će i Ulica Boška Rašovića uskoro biti dvosmjerna svom svojom dužinom.

Bonus video: