Barani zbog odluke Ministarstva zdravlja moraju da putuju u pet kilometara udaljen Stari Bar

Direktor Opšte bolnice dr Dragoslav Tomanović kazao je juče za “Vijesti” da je to privremeno rješenje, te da će bolnica, shodno svojim kadrovskim kapacitetima, pokušati da pronađe adekvatno prelazno rješenje kako pacijenti ne bi ispaštali
1779 pregleda 0 komentar(a)
Dragoslav Tomanović, Foto: Radomir Petrić
Dragoslav Tomanović, Foto: Radomir Petrić

Zbog odluke Ministarstva zdravlja da se biohemijska laboratorija sa Topolice, iz Doma zdravlja, izmjesti u Opštu bolnicu u Starom Baru, stvorene su velike gužve u bolnici, ali i veliko nezadovoljstvo građana koji žive u urbanom jezgru Bara, koji sada za davanje uzoraka na analizu moraju da putuju i do pet kilometara u jednom smjeru.

Direktor Opšte bolnice dr Dragoslav Tomanović kazao je juče za “Vijesti” da je to privremeno rješenje, te da će bolnica, shodno svojim kadrovskim kapacitetima, pokušati da pronađe adekvatno prelazno rješenje kako pacijenti ne bi ispaštali.

“I prije očekivane nove odluke Ministarstva zdravlja da laboratoriju vrati u Dom zdravlja, potrudićemo se da laboranti budu na Topolici od osam do deset sati ujutro i da uzimaju uzorke krvi, i da ih potom transportujemo za bolnicu na analizu. Uradićemo sve da se olakša pacijentima. Treba imati u vidu da smo prilično ograničeni u prijemu novih kadrova”, rekao je Tomanović.

On je ukazao da je sadašnje rješenje uslijedilo prije Nove godine, i da se za samo mjesec dana prakse pokazalo da se u bolnici ta medicinska usluga ne može kvalitetno pružiti svim osiguranicima, jer je limitiran broj pacijenata koji mogu biti primljeni na dnevnom nivou.

Bonus video: