Plijene 500 kvadrata za 1,2 miliona eura duga

141 pregleda 0 komentar(a)
Nivel, Foto: Vuk Lajović
Nivel, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 04.11.2014. 20:45h

Gradonačelnik Budve Lazar Rađenović potpisaće sporazum o vansudskom poravnanju sa podgoričkom građevinskom kompanijom "Nivel”, kojim je predviđeno da se na ime duga od 1,2 miliona eura za komunalije, zaplijeni poslovni prostor od 500 kvadrata u istoimenom luksuznom stambeno-poslovnom centru koji je gradila ta firma u Budvi.

Skupština opštine je na sjednici prije godinu dala zeleno svjetlo prvom čovjeku grada da zaključi vansudsko poravnanje sa "Nivelom”, i da na ime duga uzme poslovni prostor u prizemlju sedmospratnog kompleksa za potrebe izgradnje Dnevnog centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju.

Sa druge strane "Nivel” je bio dužan, da "skine” sa zgrade milionsku hipoteku “Atlas mont banke”, i tek nakon toga biće sporazum zaključen.

Iako je u prvobitnoj verziji Opština bila spremna da kompletnih 3,1 milion eura duga za komunalije izmiri uzimanjem poslovnih i stambenih prostora u zgradi “Nivela” na zaobilaznici u Budvi, na oštro protivljenje opozicije od toga se odustalo.

Služba za obračun komunalija, izračunala je da “Nivel” duguje tri miliona eura.

“Svjesni situacije da je velika i izražena potreba za Dnevnim centrom u kojem treba da borave djeca i omladina sa smetnjama u razvoju želim da obavijestim građane Budve da su se nedavnim brisanjem hipoteke sa predmetnih nepokretnosti stekli uslovi da predsjednik Opstine Budva potpiše sporazum o vansudskom poravnanju sa kompanijom “Nivel””, kazala je za “Vijesti” menadžerka grada Milena Marović Bogdanović.

Ona je kazala da nakon zaključivanja sporazuma Opština Budva će se uknjižiti na prostor od neto 509,34 kvadrata u zgradi “Nivel” i tako postati vlasnik prostora koji će biti namijenjen Dnevnom centru.

“Projekat uređenja ovog prostora je uradila firma Majart&o i on je poslat na reviziju, a trebalo bi da bude gotov do 1. decembra. Tada i očekujemo raspisivanje tendera za enterijer”, kazala je MarovićBogdanović.

Bonus video: