Stijepović ne zove novinare kada obilazi naselja

„Svako skrivanje informacija je već viđena stvar i nastavak tradicije DPS-a da se samo ono što je prihvatljivo za građane čuje, a sve ono što je na njihovu štetu, bude, na neki način, sakriveno"
64 pregleda 4 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Petar Ivanović, Foto: PG Biro
Slavoljub Stijepović, Petar Ivanović, Foto: PG Biro
Ažurirano: 04.11.2014. 15:33h

Novoizabrani gradonačelnik Slavoljub Stijepović uprkos predizbornom obećanju da će se truditi da približi vlast građanima Podgorice, vješto izbjegava da to učini i direktnim susretima sa predstavnicima medija.

To što Stijepović prilikom radnih posjeta gradskim i prigradskim naseljima, za razliku od svog prethodnika Miomira Mugoše, ne poziva medije, već o tome izvještava preko šturih saopštenja Biroa za odnose s javnošću, u opoziciji kriti kuju.

Stijepović je od izbora gradonačelnika obišao nekoliko naselja, a mediji su o tome obavještavani nakon završetka.

"Neko ko nije pratio da je čovjek izabran za gradonačelnika, pomislio bi da se nalazimo u izbornoj kampanji, pa kandidat obilazi naselja", ocijenio je predsjednik odborničkog kluba DF-a u gradskoj Skupštini Goran Radonjić.

Iz PG biroa, međutim, odgovaraju da Stijepović svakodnevno obilazi više lokacija jer to smatra svojim redovnim poslovnim obavezama, „cijeneći da je najvažnije da se u neposrednoj komunikaciji s građanima upozna sa njihovim problemima".

„Kako bi se oni što efikasnije rješavali radi povećanja kvaliteta života, jer je to prioritet nove uprave", naveli su iz PG biroa. Predsjednik Skupštine Glavnog grada Đorđe Suhih (SDP) smatra da Stijepović „očigledno ne voli da se medijski eksponira", istakavši da je moguće da se to promijeni.

„Svako ima svoj stil rada. Ne mogu ni da kritikujem, ali smatram da je saradnja sa medijima za nas vrlo značajna i da bi trebalo da se poveća", kazao je Suhih.

Šef odbomičkog kluba SNP-a Vladimir Vujović je ocijenio da se od prvog čovjeka grada očekuje da se otvori prema novinarima i da aktivnosti učini dostupnim građanima.

„Svako skrivanje informacija je već viđena stvar i nastavak tradicije DPS-a da se samo ono što je prihvatljivo za građane čuje, a sve ono što je na njihovu štetu, bude, na neki način, sakriveno", kazao je Vujović.

Radonjić je ocijenio da se pokazalo da su i silna obećanja pred izbore, "bila isprazna fraziranja, jer neko ko tek treba da otkrije šta opterećuje svakodnevni život građana ne može imati nikakvu realnu ideju šta treba učiniti da se nešto poboljša".

"...Saopštenjima iz Glavnog grada priznaje se da su građani koji su glasali za Stijepovića prevareni i da je sve ono što je tada, dok je bio u neznanju, govorio bilo svjesno obmanjivanje. Previše je problema u Podgorici, a mora se konstatovati, proizvod su vladavine DPS SDP partnera", istakao je Radonjić. Iz PG biroa navode da se o svim aktivnostima gradske uprave javnost informiše i ubuduće će saopštenjem, konferencijama za novinare, organizovanjem posebnih događaja, kao i u neposrednim susretima gradonačelnika i drugih funkcionera sa predstavnicima medija. „Način komunikacije sa medijima u svakom konkretnom slučaju, zavisi od procjene najcjelishodnijeg sredstva prenošenja određene informacije građanima", saopštili su iz PG biroa.

Šta Marković radi na terenu

Radonjić je kazao da u obilascima Stijepovića, građanima stvara jednu od nedoumica i prisustvo Duška Markovića, istakavši da ni on nema odgovor na pitanje u kom svojstvu nadgleda izgradnju fekalne kanalizacije.

"Da li kao ministar pravde ili vršilac dužnosti ministra kulture? Nije valjda da kanalizacione cijevi imaju veze sa političkim sistemom i unutrašnjom i spoIjnom politikom, ili sa bezbjednosnim službama? Možda se u čitavoj toj konfuziji nalazi razlog za skrivanje od medija, koji bi, nema sumnje, imali mnoga nezgodna pitanja", istakao je Radonjić.

Bonus video: