Stručnjaci odgovaraju na pitanja iz oblasti slobode izražavanja

Akcija za ljudska prava, zahvaljujući podršci ambasade Sjedinjenih Američkih Država, počela je sprovođenje projekta "Podrška razumijevanju slobode izražavanja i novinarske etike", koji će trajati do kraja avgusta naredne godine
0 komentar(a)
novinar, Foto: Shutterstock.com
novinar, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 01.11.2014. 19:46h

Akcija za ljudska prava (HRA) počela je danas sprovođenje projekta, u okviru kog će novinari i drugi zainteresovani građani moći da postavljaju pitanja iz oblasti novinarske etike i slobode izražavanja i da na njih dobiju odgovor stručnjaka.

Akcija za ljudska prava, zahvaljujući podršci ambasade Sjedinjenih Američkih Država, počela je sprovođenje projekta "Podrška razumijevanju slobode izražavanja i novinarske etike", koji će trajati do kraja avgusta naredne godine.

Kako je saopšteno iz te organizacije, projekat će omogućiti izradu on-line platforme, putem koje će novinari i drugi zainteresovani građani moći da postavljaju pitanja iz oblasti novinarske etike i slobode izražavanja i da na njih dobiju odgovor stručnjaka.

"Naravno, pitanja se mogu postaviti i anonimno. Stranica www.savjeti.hraction.org se primjenjuje od danas", kaže se u saopštenju.

Kroz projekat je obezbijeđena nedjeljna dostava sažetog pregleda postavljenih pitanja i odgovora stručnjaka elektronskom poštom (preko e-mail liste).

Takođe će biti obezbijeđen nastavak objavljivanja mjesečnih biltena o razvoju sudske prakse Evropskog suda za ljudska prava, sa sažetim prikazom presuda donijetih u odnosu na slobodu izražavanja i konkretne teme u vezi pristupa informacijama, objavljivanja poverljivog sadržaja, korišc&'769;enje snimaka video nadzora, govora mržnje, uvrede i slično.

"Ako smatrate neku temu posebno važnom za slobodu izražavanja i Crnu Goru, pozivamo Vas da je predložite. Radujemo se budućoj saradnji i očekujemo pitanja”, kaže se u saopštenju HRA.

Bonus video: