Opština Tivat odustala od kupovine limuzine, za razliku od Kotorana

Vlast je namjeravala da ove godine, po sistemu zamjene uz doplatu, “mondea” zamijeni novom limuzinom za gradonačelnika, za šta je budžetom opredijeljeno 25.000 eura
7 komentar(a)
Opština Tivat, Foto: Siniša Luković
Opština Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 01.11.2014. 13:15h

Opština Tivat trenutno raspolaže sa 12 službenih automobila, od kojih su dva data na stalno korišćenje gradonačelniku i predsjedniku parlamenta.

Gradonačelnik i lider tivatskog DPS-a Ivan Novosel dobio je na neograničenu upotrebu službeni "reno megan", kupljen krajem 2012. godine, koji je prethodno koristio njegov prethodnik Dragan Kankaraš.

Predsjednik Skupštine i tivatskog SDP-a Krsto Bošković koristi identičan automobil, ali se često, pogotovo vikendom, može vidjeti i u lani nabavljenom opštinskom terencu “dacia duster”, koji nije nikome dodijeljen na 24-satno korišćenje, ali spada u vozila opredijeljena za kabinet predsjednika Opštine.

Kabinet predsjednika raspolaže i sa zvaničnim službenim protokolarnim automobilom tivatskog gradonačelnika marke “ford mondeo” iz 2007 godine.

Vlast je namjeravala da ove godine, po sistemu zamjene uz doplatu, “mondea” zamijeni novom limuzinom za gradonačelnika, za šta je budžetom opredijeljeno 25.000 eura.

Iako je to značajno skromnija suma nego što je praksa nekih lokalnih uprava, poput kotorske koja je za gradonačelnicu Mariju Ćatović nabavila novi "audi A 6", vrijedan oko 53.000 eura, vlast je ipak odustala od kupovine protokolarnog automobila za Novosela.

“Opština Tivat do danas nije raspisivala oglas za nabavku novog službenog automobila za potrebe predsjednika Opštine. Do daljneg se neće raspisivati oglas za nabavku istog iako su sredstva planirana u budžetu za ovu godinu", potvrđeno je "Vijestima" iz kabineta glavne administratorke Jovanke Laličić.

Automobili opštinskih čelnika ustupljeni nižim službenicima

Dva službena automobila "ford C-max" iz 2007. koji su do lani bili 24 sata na raspolaganju nekadašnjim opštinskim čelnicima Draganu Kankarašu i Krstu Boškoviću, prepušteni su nižim službenicima, nakon nabavke “megana”.

Jedan koristi Komunalna policija, a drugi Sekretarijat za informacione djelatnosti i zajedničke poslove. Sekretarijat na raspolaganju ima i "folksvagen kedi" iz 2005. i "ford fusion" iz 2007. dok Komunalna policija koristi i "reno thalia" iz 2003, koji je prethodno takođe vozio tadašnji potpredsjednik Opštine, a danas čelnik lokalnog parlamenta Krsto Bošković.

Direkcija za investicije na raspolaganu ima "golf V" iz 2005. godine, Sekretarijat za finansije i ekonomski razvoj "reno klio" iz 2008, a vlansištvu opštine je i "reno kangu" iz 1999. koji je ustupljen na korišćenje Radio Tivtu.

Bonus video: