Opet zabranili objavljivanje već distribuiranih tekstova "Informera”

Sudija Osnovnog suda zakazao pretres na kojem treba da odluči o eventualnoj trajnoj zabrani objavljenih spornih tekstova
4 komentar(a)
Vanja Ćalović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vanja Ćalović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 30.10.2014. 15:43h

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Nenad Vujanović donio je odluku o privremenoj zabrani objavljivanja posljednjih tekstova tabloida “Informer” u kojima se brutalno napada direktorica Mreže za afirmaciju nevladinog sektora Vanja Ćalović.

To je "Vijestima" potvrdila portparolka tog suda Ivana Becić.

"Protiv ovog rješenja nije dozvoljena žalba", saopštila je Becić.

Vujanović je za sjutra zakazao pretres na kojem treba da odluči o eventualnoj trajnoj zabrani objavljenih spornih tekstova.

Osnovna državna tužiteljka u Podgorici Ljiljana Klikovac je zatražila od Osnovnog suda da zabrani distribuciju tekstova od 27, 28. i 29. oktobra objavljenih u “Informeru”, a kojima se krše slobode i prava Ćalović.

Tužilaštvo se, kao i prethodnog puta, pozvalo na Zakon o medijima, navodeći da ne postoji drugi pravni osnov za djelovanje protiv kampanje tog tabloida protiv Ćalovićeve.

Osnovni sud je ljetos već zabranio distribuciju objavljenih tekstova tog tabloida na istu temu.I tada se naglašavalo da takva odluka suda neće spriječiti da se slični sadržaji objave opet, jer su zabranjeni samo tekstovi koji su već objavljeni. U tužilaštvu i sudu su tada objašnjavali da ne postoji zakonska mogućnost da se zabrane slični tekstovi u budućnosti.

"Informer" je prethodnih dana opet objavljivao intimne snimke, aludirajući da je na njima direktorica MANS-a.

Bonus video: