"MEDIJ BLIZAK VLADI"

Rojters o pisanju Informera: Kampanja protiv borca protiv korupcije

U tekstu se navodi da je Informer blizak Vladi "veterana lidera" premijera Mila Đukanovića
69 pregleda 0 komentar(a)
Vanja Ćalović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vanja Ćalović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 17.02.2019. 03:34h

Pisanjem Informera o Vanji Ćalović bavila se i britanska agencija Rojters.

U tekstu koji potpisuje Met Robinson piše da je istaknuti borac protiv korupcije u Crnoj Gori Vanja Ćalović kazala da je neće ućutkati kampanja koja se protiv nje vodi u prorežimskim medijima.

U tekstu se dalje navodi da je Informer blizak Vladi "veterana lidera" premijera Mila Đukanovića.

Ćalović je u mejlu koji je poslala Rojtersu istakla da nema ništa sa onim o čemu piše Informer.

"Te montaže i namještaljke nijesu poruke samo MANS-u i meni već svakome ko se usudi da podigne glas protiv korupcije i organizovanog kriminala, te da svako može postati žrtva takvog pakosnog maltretiranja", kazala je Ćalović Rojtersu.

U tekstu se dodaje da je Ćalović ove napade povezala sa žalbama koje je MANS podnio zbog prevara na lokalnim izborima održanih u maju ove godine.

Urednik Informera Crna Gora Novak Uskoković kazao je za Rojters da su oni samo prenosili ono o čemu cijela Crna Gora priča, kao i da će nastaviti da istražuju odakle su snimci stigli i ko ih distribuira.

Rojters je takođe podsjetio da je američka ambasada u Podgorici u srijedu kampanju Informera protiv Ćalović okarakterisala kao "problematičnu i razočaravajuću", kao i da je Evropska unija u junu napise Informera okarakterisala kao "neodgovorne".

U tekstu se navodi i da su zapadne vlade i posmatrači zabrinuti zbog visokog nivoa korupcije i organizovanog kriminala koji cvjetaju u Crnoj Gori još od početka raspada bivše Jugoslavije.

Ističe se  takođe i da malu republiku na Jadranu kao feud vodi politička elita koja nije promijenjena već 20 godina.