Vojvodić: Otvoreno više oblasti za saradnju dva univerziteta

Rektorka Univerziteta Crne Gore, Radmila Vojvodić, razgovarala je danas sa rektorom Univerziteta u Ljubljani, Ivanom Svetlikom, o mogućnostima proširenja postojeće saradnje među univerzitetima
0 komentar(a)
radmila vojvodić, Foto: Arhiva Vijesti
radmila vojvodić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 29.10.2014. 17:11h

Internacionalizacija, moderna i fleksibilna organizacija nastave, kao i saradnja u oblasti mobilnosti u istraživanju i nastavi, polja su na kojima ljubljanski i Univerzitet Crne Gore (UCG) treba najviše da sarađuju, ocijenili su rektori tih obrazovnih institucija.

Rektorka Univerziteta Crne Gore, Radmila Vojvodić, razgovarala je danas sa rektorom Univerziteta u Ljubljani, Ivanom Svetlikom, o mogućnostima proširenja postojeće saradnje među univerzitetima. Kako je saopšteno sa UCG, dva univerziteta imaju mnogo zajedničkog i dijele slične ideje i ciljeve.

“Rektorka Vojvodić istakla je da internacionalizacija, moderna i fleksibilna organizacija nastave, kao i saradnja u oblasti mobilnosti u istraživanju i nastavi, predstavljaju polja na kojima dva univerziteta treba najviše da sarađuju”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, na sastanku je razgovarano i o mogućnostima saradnje na zajedničkim projektima, a posebno u okviru studijskog programa Multimedija na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Ljubljani.

"Multimedija je veoma moderan i nov projekat kako za slovenački Univerzitet, tako i za evropski prostor visokog obrazovanja, i na tom konkretnom projektu prepoznajemo kontinuiranu saradnju već od danas“, kazala je Vojvodić.

Svetlik je kazao da Univerzitet u Ljubljani i Univerzitet Crne Gore imaju mnogo zajedničkog, kao i da će dvije institucije ubuduće razmjenjivati više studenata i nastavnika i unaprijediti saradnju na istraživačkim projektima.

Sporazum o saradnji između Univerziteta Crne Gore i Univerziteta u Ljubljani potpisan je 2007.godine.

Bonus video: