DPS: Informer nije problem Skupštine, nego medija

Tanasijević je kazala da slučaj Informer nije problem Skupštine, već medija, jer su, kako je rekla, mediji povrijedili ljudsko dostojanstvo. Ona je pozvala novinare da se pridržavaju etičkih pravila
57 pregleda 22 komentar(a)
Vanja Ćalović, Foto: Luka Zeković
Vanja Ćalović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.10.2014. 13:26h

Poslanice DPS osudile su "sve slučajeve kršenja ljudskih prava a ne samo posljednji", kako su rekle.

Na pres konferenciji u Skupštini one su rekle da se ne oglašavaju samo povodom slučaja Informer, već svih slučajeva kršenja ljudskih prava.

Poslanica DPS Branka Tanasijević rekla je da je privatni život javnih ličnosti pod lupom, ali da u tome mora da postoji neka mjera. Ona je rekla da se zna koje su to žene u Crnoj Gori zaslužile titulu majke, sestre i supruge, aludirajući na jučerašnju izjavu Jelisave Kalezić da je sramotna kampanja protiv Vanje Ćalović, direktorice MANS-a degradiranje žena u Crnoj Gori koje su uvijek bile čuvene.

Tanasijević je kazala da slučaj Informer nije problem Skupštine, već medija, jer su, kako je rekla, mediji povrijedili ljudsko dostojanstvo. Ona je pozvala novinare da se pridržavaju etičkih pravila.

Poslanice DPS su poručile da svako ima mogućnost da svoje pravo zaštiti pred sudom, kao i da nadležni državni organi treba da reaguju u slučajevima povrede ljudskih prava.

Transparency International, Lunaček i Fajon osudili napade na Ćalović i MANS >>>

Krivokapić: Država pokazala nemoć u slučaju Informera >>>

Bonus video: