Mustafić: Pljevlja ulaganjem da zaustave iseljavanje stanovništva

Mustafić je kazao da se od lokalne uprave očekuju rezultati koji će doprinijeti efikasnijem radu lokalne uprave i privrednom oporavku Pljevalja
3 komentar(a)
Mirko Đačić, Suljo Mustafić, Foto: Skupština Crne Gore
Mirko Đačić, Suljo Mustafić, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 27.10.2014. 14:55h

Pljevlja treba da iskoriste prirodni, društveni, kulturni i privredni potencijal kako bi se održivim projektima i infrastrukturnim ulaganjem podstakao razvoj i zaustavilo iseljavanje stanovništva, kazao je potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić.

On je danas boravio u radnoj posjeti Pljevljima, gdje je razgovarao sa predsjednikom Opštine Mirkom Đačićem, kojem je čestitao izbor na tu funkciju.

Mustafić je kazao da se od lokalne uprave očekuju rezultati koji će doprinijeti efikasnijem radu lokalne uprave i privrednom oporavku Pljevalja.

On smatra da je najvažnija zakonitost rada lokalne uprave i njena efikasnost koja će biti okrenuta svim građanima.

"Mustafić je naglasio potrebu da se iskoriste prirodni, društveni, kulturni i privredni potencijali Pljevalja kako bi se održivim projektima i infrastrukturnim ulaganjima podstakao razvoj i zaustavilo iseljavanje stanovništva", saopšteno je iz parlamenta.

Đačić je naglasio važnost jačanja komunikacije i odnosa koja doprinose efikasnijoj saradnji među državnim i lokalnim institucijama.

"Đačić je istakao da su najveći problemi u Opštini loša infrastruktura i veliki broj nezaposlenih lica", kaže se u saopštenju.

On je rekao da će lokalna uprava dati puni doprinos održivim projektima koji treba da povećaju zaposlenost, izgradnji putne infrastrukture, očuvanju arhitekture i ambijentalnog uređenja, boljeg komunalnog opremanja i valorizaciji prirodnog potencijala.

Bonus video: