Pripravnički za 58 polaznika Policijske akademije

1 komentar(a)
crnogorska policija, Foto: Boris Pejović
crnogorska policija, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.10.2014. 16:33h

Vlada Crne Gore usvojila je danas predlog Ministarstva unutrašnjih poslova da se obezbijede finansijska sredstva neophodna za prijem 58 svršenih polaznika V i VI generacije Policijske akademije koji bi u Upravi policije MUP-a odradili pripravnički staž, saopšteno je iz MUP.

Oko 250.000 eura, koliko je neophodno, obezbijediće Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo prosvjete, s obzirom na to da je Policijska akademija u njegovoj nadležnosti. Uskoro će biti raspisan konkurs za 58 diplomaca Policijske akademije i nakon njihovog prijema neće biti ni jedan svršeni akademac kojem MUP nije omogućio da odradi pripravnički staž, dodaje se u saopštenju.

Takođe, kako je saopšteno, pripravnički su u oktobru završili polaznici IV generacije Policijske akademije.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova će zahvaljujući ostvarenim uštedama, a nakon usvajanja Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji, stvoriti uslove da se početkom naredne godine raspišu oglasi i primi u radni odnos, u zvanju potrebnom Upravi policije, određeni broj polaznika Policijske akademije koji su završili pripravnički", navodi se u saopštenju.

Bonus video: