Rožajci tuguju zbog hašenja Safeta Kalića

"Da li je radio i nešto loše, ja to ne znam i koliko čujem, to mu niko nije dokazao"
213 pregleda 30 komentar(a)
Rožaje, Foto: Aida Sadiković
Rožaje, Foto: Aida Sadiković
Ažurirano: 22.10.2014. 14:01h

Rožajce hapšenje sugrađanina Safeta Kalića nije mnogo iznenadilo, a kako kažu, ni obradovalo.

„Znali smo da će kad-tad biti uhapšen, ali mi je žao što se to desilo. Kada sam prije dvije godine čuo da je organizovano potpisivanje peticije za puštanje iz pritvora njegove supruge Amine, stopirao sam do grada da je potpišem. Safet je to zaslužio jer je bio jedini koji mi je pritekao u pomoć kada sam liječio dijete. Pamtim ga samo po dobru koje je učinio meni i mnogima.

Da li je radio i nešto loše, ja to ne znam i koliko čujem, to mu niko nije dokazao", rekao je jedan Rožajac koji nije želio da se predstavi. Brojni njegovi sugrađani istakli su da je Kalić pomogao svima koji su mu se obratili, ali i da je dao novac za izgradnju crkve i džamije u rodnom gradu. Oni tvrde da vjeruju da je uhapšeni Rožajac jedini koji je mogao da pomogne oživljavanje rožajske privrede.

„Ne znam kako je zaradio novac, ali čim je počeo da ga ulaže u fabrike i izgradnju objekata turizma, koji su mogli otvoriti mnogo novih radnih mjesta, pokrenut je postupak protiv njega. Da se to nije dogodilo, grad bi danas sigurno išao u nekom drugom pravcu.

Zasigurno mogu da kažem da je Safet jedini Rožajac koji je imao para, a koji je želio da ulaže u privredu u rodnom gradu. Drugi se samo šepure i pričaju a od toga ništa", rekao je drugi sagovornik “Vijesti” iz Rožaja.

Bonus video: