DF: Stijepović marketinški odlično počeo mandat

“Valjda se mandat Stijepovića neće svesti na inicijative raščišćavanja ulica i parkova, dok se stvarni problemi samo gomilaju”, naveo je Bajčetić
71 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Bajčetić, Foto: MMPzP
Nikola Bajčetić, Foto: MMPzP
Ažurirano: 20.10.2014. 14:04h

U Demokratskom frontu očekuju da se mandat novog gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića neće svesti na inicijative raščišćavanja ulica i parkova, dok se stvarni problemi gomilaju, i smatraju da je inicijativa o uređenju park šume Gorica marketinški odličan način početka mandata.

“Prva inicijativa novog gradonačelnika - uređenje park šume Gorica. Pozdravljamo je, ali ne možemo a da se ne zapitamo čemu onda služe gradske službe koje su plaćene da rade taj posao čišćenja i održavanja”, upitao je odbornik DF-a Nikola Bajčetić.

On smatra da je to marketinški odličan način da se započne mandat.

“Ali zar ne bi bila bolja inicijativa - smanjenje plate gradskim funkcionerima za 20 odsto i da se na taj način oformi poseban fond koji bi služio recimo za pomoć djeci kojoj je neophodno liječenje u inostranstvu”, naveo je Bajčetić.

On je pretpostavio da će inicijativa biti izgradnja i priključenje na kanalizacionu mrežu dijelova grada gdje taj posao nikako da se završi.

“Da li možemo da napravimo razliku između inicijative i posla koji neko obavlja a za koji je plaćen. Primjera radi, inicijativa je da se na računima za vodu ukine stavka kanalizacija za ona domaćinstva koja još imaju septičke jame, i koja i pored toga moraju bar jednom godišnje da zovu kamione za njihovo pražnjenje po cijeni od oko 150 eura”, kazao je Bajčetić.

On je dodao da je inicijativa pošumljavanje Gorice, a ne čišćenje, “jer ona mora da bude očišćena”.

“Kao uostalom i cijeli grad jer plaćamo gradsku čistoću, pa je red da za taj novac dobijemo nešto zauzvrat”, rekao je Bajčetić.

Prema njegovim riječima, i bivši gradonačelnik je podnio mnogo inicijativa – “kao na primjer oni silni bazeni kojih nema".

“Valjda se mandat Stijepovića neće svesti na inicijative raščišćavanja ulica i parkova, dok se stvarni problemi samo gomilaju”, naveo je Bajčetić.

Bonus video: