Poziv studentima da se prijave za praksu u inostranstvu

AIESEC Montenegro, kako se navodi, nudi više od 25 hiljada projekata i praksi godišnje, koji svim crnogorskim studentima stoje na raspolaganju
2 komentar(a)
pasoš, granica, Foto: Shutterstock
pasoš, granica, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.10.2014. 16:03h

Studentska organizacija AISEC Montenegro pozvala je studente svih univerziteta Crne Gore da se prijave za praksu u jednoj od 125 država i steknu iskustvo koje će, kako su kazali, pozitivno uticati na njihov profesionalni i lični razvoj.

AIESEC Montenegro, kako se navodi, nudi više od 25 hiljada projekata i praksi godišnje, koji svim crnogorskim studentima stoje na raspolaganju.

„Program praksi Global Citizen ima za cilj da ujedini studente različitih država a i da se kroz zajednički rad upoznaju sa kulturama i običajima drugih naroda. Projekti i prakse koji čine ovaj program su usko povezani sa najaktuelnijim i najbitnijim pitanjima današnjice iz oblasti obrazovanja, zdravsta, kulture, zaštite životne sredine i društvenog preduzetništva“, kaže se u saopštenju AIESEC-a.

Oni su precizirali da se praksa obavlja u različitim institucijama, preduzećima ili nevladinim organizacijama koji se bave unaprijeđivanjem i razvojem tih oblasti.

„AIESEC Montenegro je od svog ponovnog osnivanja u avgustu prošle godine postigao značajne uspjehe i pružio crnogorskim studentima mogućnost da, pored teorijskog znanja sa fakulteta, steknu i praktične vještine koje će unaprijediti njihovu konkurentnost na tržištu rada“, kazali su iz te organizacije.

Kako su podsjetili, tokom prošle godine, više od 30 studenata iz Crne Gore je prepoznalo ovu vrijednost, obavivši praksu u inostranstvu koja traje od šest do osam sedmica, zavisno od projekta koji su izabrali.

„Radeći u timu sa studentima iz različitih zemalja svijeta, unaprijedili su znanje engleskog jezika i stekli vještine koje su značajne za njihovu buduću karijeru“, naveli su iz AIESEC-a.

Oni su kazali da zainteresovani studenti mogu da se prijave za praksu putem aplikacione forme (http://goo.gl/NQlj61), koja sadrži sve dodatne informacije vezano za Global Citizen program.

Studenti se mogu informisati i putem facebook stranice (https://www.facebook.com/AIESECMontenegro) i tamo pronaći konkretne projekte za koje se mogu prijaviti.

Bonus video: