Goran Stanković dobio politički azil u Luksemburgu

"Ovo je još jedan dokaz u nizu koji potvrđuje da je Crna Gora privatna država u vlasti jednog čovjeka", piše u saopštenju PzP-a
79 pregleda 11 komentar(a)
Goran Stanković, Foto: Luka Zeković
Goran Stanković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.10.2014. 12:58h

Član Pokreta za Promjene, bivši policajac Goran Stanković dobio je politički azil u Luksemburgu.

"Goran Stanković je bio svjedok prebijanja Saše Pejovića u zatvoru, i primjer je zviždača koji je odlučio da progovori o zloupotrebama pripadnika Specijalnih jedinica policije u torturi nad političkim zatvorenicima, čime je doveo svoju porodicu i sebe u dramatičnu socijalnu situaciju. Bio je prinuđen da napusti službu,a zatim je izolovan i marginalizovan", navodi se u saopštenju PzP-a.

Predsjednik PzP Nebojša Medojević je poslao pismo preporuke, a PzP je preko svoje Kancelarije za međunarodnu saradnju učinila sve što je bilo potrebno da pomogne Stankoviću u dobijanju političkog azila.

"Ovo je još jedan dokaz u nizu koji potvrđuje da je Crna Gora privatna država u vlasti jednog čovjeka, i čije institucije ne mogu da obezbijede sprovođenje zakona niti zaštitu svjedoka korupcije i zloupotreba u policiji, tužilaštvu i sudovima. Ovo je već drugi slučaj da policajci koji se usude da javno progovore o zloupotrebama i kriminalnim djelatnostima unutar same službe traže i dobijaju politički azil od Luksemburga", piše u saopštenju.

PzP zahvaljuje državnim organima Luksemburga, "koji su davanjem političkog azila žrtvama režima omogućili njima i njihovim porodicama miran i siguran život".

Bonus video: