Pavlović traži da se ponove izbori za VDT

Pavlović tvrdi da je izbor Stankovića za novog VDT-a nelegalan, jer je sproveden suprotno Zakonu o sprečavanju sukoba interesa
3 komentar(a)
Koča Pavlović, Foto: Boris Pejović
Koča Pavlović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.10.2014. 15:10h

Poslanik Pokreta za promjene PzP Koča Pavlović zatražio je od Kolegijuma Skupštine Crne Gore da stavi van snage odluku o izboru Ivice Stankovića za vrhovnog državnog tužioca i ponovi izbore u skladu u zakonima.

Pavlović tvrdi da je izbor Stankovića za novog VDT-a nelegalan, jer je sproveden suprotno Zakonu o sprečavanju sukoba interesa.

“Naime, svi poslanici u Skupštini i značajan dio javnosti zna da Ivica Stanković već duže živi u, po mojim saznanjima, vanbračnoj zajednici sa poslanicom Socijaldemokratske partije SDP Draginjom Vuksanović. Zbog toga, u smislu Zakona o sprječavanju sukoba interesa, Vuksanović nije smjela učestvovati u glasanju o izboru Stankovića, kojega pomenuti Zakon prepoznaje da je „povezano lice“ tj. „vanbračni drug“ Vuksanović”, objasnio je Pavlović.

Kako je VDT izabran sa minimalnim brojem neophodnih glasova 49, jasno je, tvrdi Pavlović, da bi uzdržavanje Vuksanović od glasanja tj. njeno postupanje u skladu sa Zakonom o sprječavanju sukoba interesa, spriječilo izbor Stankovića.

“Tim prije je apsolutno neophodno da Skupština odmah stavi van snage svoju Odluku o izboru Stankovića za VDT-a”, zaključio je Pavlović.

Bonus video: