Stijepović: U samom centru Žabljaka se gradi bez dozvole

"Dok na jednoj strani progone seljake po Njegovuđi i Javorju za divlju gradnju svojih ekonomskih objekata, u samom srcu Žabljaka gradi se suprotno urbanističkom planu donesenom prije dva mjeseca i bez građevinske dozvole"
151 pregleda 2 komentar(a)
Žabljak, Foto: Darko Stijepović
Žabljak, Foto: Darko Stijepović
Ažurirano: 14.10.2014. 14:34h

Direktor NVO „Centar za razvoj Durmitora“ Darko Stijepović, oglašavajući se saopštenjem za javnost ukazao je na, kako tvrdi, divlju gradnju u centru Žabljaka i to objašnjava nedostatkom bilo kakve građevinske dokumetacije i građevinske dozvole za adaptaciju onjekta i okolnog prostora U Njegoševoj ulici broj 13.

"Dok na jednoj strani progone seljake po Njegovuđi i Javorju za divlju gradnju svojih ekonomskih objekata, u samom srcu Žabljaka gradi se suprotno urbanističkom planu donesenom prije dva mjeseca i bez građevinske dozvole. Komunalni inspektor nije intervenisao pa proizilazi da novi predsjednik Opštine počinje mandat potpunim odsustvom shvatanja šta on predstavlja u ovoj zajednici. Jer nadležni insprektor nije intervenisao a predstavlja produženu ruku čelnika lokalne administracije i bez signala sa vrha niko se ne bi usudio da gradi u sred grada bez dozvole i da to prođe bez intervencije inspektora koji zaustavljaju i izgradnju trotoara oko kuće ili kakve nadstrešnice od snijega", navodi Stijepović u saopštenju dostavljenom elektronskom poštom.

Stijepović dodaje da je protiv komunalne inspektorke Stanojke Vemić podnio krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršila zloupotrebu službenog ovlašćenja u koju su “Vijesti” imale uvid. Optužuje je da od 03. oktobra, odbijanjem vršenja kontrole zakonitosti izvođenja zemljanih građevinskih radova, pokušala je omogućiti da investitor pribavi protivpravnu korist izbjegavanjem plaćanja naknada državi.

"Komunalna inspektorka nije preduzela ni jednu radnju kako bi provjerila zakonitost toga posla koji traje dugo vremena a manifestovao se izvođenjem zemljanih radova velikog obima. Pritom su radne mašine porušile ulični potporni zid", kaže Stijepović

Predsjednik Opštine Veselin Vukićević nije mogao odgovoriti na pitanje legalnosti ovog građevinskog zahvata jer nema dovoljno informacija pošto je sekretar resornog sekretarijata Sava Zeković odsutan zbog porodičnih problema. On je negirao bilo kakvu ličnu i profesionalnu umiješanost po ovom pitanju, zašto ga Stijepović optužuje. Odsustvo starješine organa kome pripada komunalna policija onemogućilo je i komunalnu inspektorku da objasni Stijepovićevu priču jer za javne istupe nema potrebnu dozvolu.

Izvor iz lokalne uprave kaže da je u toku postupak po zahtjevu investitora za dobijanje dozvole za gradnju zatvorene nadstrešnice ispred privatnog objekta u čijem prizemnom dijelu više decenija postoji poslovni prostor. Po ovom pitanju iz lokalne uprave obaviještene su još neke inspekcije kojih na Žabljaku nema.

Bonus video: