SUOČAVANJE SA PROŠLOŠĆU

"Halimin put" na Filozofskom fakultetu u Nikšiću

Projekciju filma će pratiti i panel diskusija tokom koje će svi zainteresovani studenti/kinje imati priliku da više čuju o važnosti suočavanja sa prošlošću kao preduslova za izgradnju mira i stabilnosti na području zapadnog Balkana i uspostavljanja REKOM
0 komentar(a)
Halimin put, Foto: Screenshot (YouTube)
Halimin put, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 13.10.2014. 12:58h

Centar za građansko obrazovanje (CGO), u saradnji sa NVO Hiperion i NVO Clio će, u utorak prikazati film "Halimin put" reditelja Arsena Antona Ostojića, koji je u Crnoj Gori svoju premijeru imao na Festivalu filma o ljudskim pravima Ubrzaj 2013.

"Halimin put" govori tragičnu, ali inspirativnu priču o tugovanju i jakoj volji muslimanke Halime koja pokušava da pronađe posmrtne ostatke svog sina koji je ubijen u ratu u Bosni i sahranjen u jednoj od mnogobrojnih masovnih grobnica. Film je dobio brojne i prestižne nagrade širom svijeta.

Projekciju filma će pratiti i panel diskusija tokom koje će svi zainteresovani studenti/kinje imati priliku da više čuju o važnosti suočavanja sa prošlošću kao preduslova za izgradnju mira i stabilnosti na području zapadnog Balkana i uspostavljanja REKOM.

Na panelu će govoriti Tamara Milaš, portparolka Koalicije za REKOM u Crnoj Gori i Zoran Mikić, predsjednik Udruženjem studenata i mladih istraživača istorije Clio.

Projekcija filma počine u 11 sati, na Filozofskom fakultetu u Nikšiću.