Završen Prvi kongres fizoterapeuta Crne Gore

Predsjednica evropskog komiteta Svjetske konfederacije fizioterapeuta dr Sara Bazin je istakla da se mora raditi na povezivanju strukovnih udruženja, kako je pokazao i crnogorski kongres fizioterapeuta
1 komentar(a)
Kongres fizioterapeuta, Foto: Slavica Kosić
Kongres fizioterapeuta, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 11.10.2014. 16:37h

Uručivanjem sertifikata i dodjelom plaketa autorima istaknutih radova, danas je u Igalu završen Prvi kongres fiziotarapeuta Crne Gore.

Predsjednica evropskog komiteta Svjetske konfederacije fizioterapeuta dr Sara Bazin je istakla da se mora raditi na povezivanju strukovnih udruženja, kako je pokazao i crnogorski kongres fizioterapeuta.

Ona je uvjerena da će fizioterapeuti i u budućnosti imati dosta posla, ali da je cilj što više raditi na prevenciji oboljenja.

Zoran Filipović potpredsjednik hrvatskog Udruženja fizioterapeuta smatra da je stalna edukacija, nakon osnovnih studija neophodna svakom fizioterapeutu.

Članovi Udruženja fiziotarapeuta potpisali su sporazum o međusobnoj saradnji međunarodnih strukovnih organizacija,saopštio je zatvarajući Kongers,predsjednik Udruženja fiziotarapeuta CG Krsto Kovačević.

Na skupu je učestvovalo 189 zdravstvenih radnika iz CG ,i svih zemalja sa ex yu prostora ,Albanije,Austrije,Norveške i Ujedinjenog Kraljevstva.Tokom četri dana kongresa prezentovano je 36 stručnih radova,11 poster prezentacija i sedam radionica.

Bonus video: